En Sıcak Konular

Şemdinli PKK’nın intihar saldırısıdır

7 Ağustos 2012 11:04 tsi
Şemdinli PKK’nın intihar saldırısıdır Kürt aydını İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK’nın Şemdinli’deki saldırılarının eylem değil birer intihar olduğunu söyledi.

Güçlü, “Kuşatma altına alınan PKK’lılar karakol baskınlarıyla çemberi kırmak ve sınır dışına kaçmak istiyor” dedi.

Şemdinli’deki olaylarla ilgili değerlendirme de bulunan Güçlü, saldırının 10 günlük bir hazırlıktan ibaret olmadığına işaret etti. Oslomüzakereleri sonrasında PKK’lı Duran Kalkan’ın “Müzakere bitti. Devrimci halk savaşıyla kurtarılmış bölge ilan etmeliyiz” açıklamasını hatırlatan Güçlü şöyle devam etti:

KÜRTLER’İN ÇIKARI YOK

“PKK, var olmak için Kürtler’in tüm hakları verilse dahi silah bırakmaz. Çünkü bölgede egemen güç olmaya devam etmek istiyor. Bunu da demokrasi yerine silahlı güç kullanarak tek liderle yürütme hayali var. Yani; Türkiye demokrasisi içerisine diktatörlük yerleştirmek istiyor. PKK’nın Şemdinli’de yapmak istediği ile Kürtler’in çıkarlarının bir ilgisi yok. Orayı alır oradan yayılırım hayali var ve propaganda amacıyla kullanıyor. Ancak insanların ve PKK’lıların ölmesi PKK için önemli değil çünkü aynı zamanda bir iktidar mücadelesi olarak görüyor. Kuşatma altına alınan PKK’lıların yaptığı, karakol baskını olarak nitelendirilen eylem aslında intihar saldırısıdır. Kuşatılmış PKK’lılar karakollara saldırarak güvenlik güçlerinin oluşturduğu çemberi kırmak istiyor. Bu sayede de sınır ötesine kaçma gayretinde. Bu sıralarda Geçimli gibi benzer eylemler tekrarlanabilir.”

DEVLETİN RUHU DEĞİŞMELİ

Türkiye’nin hızla devlet, hükümet felsefesini değiştirmesi gerektiğini belirten Güçlü, Kürt sorununun çözümü için Kürtler’in muhatap alınması gerektiğini vurguladı. Bir program ve kapsamlı bir proje ile PKK’nın marjinal hale geleceğini ifade eden Güçlü, “Bu durumda Kürtler PKK’ya karşı tutum alır ve PKK’yı ancak halkın kendisi bitirir. AK Parti yüzde 50 oy alıyor ve içerisinde 60’tan fazla Kürt milletvekili var. Ama bunların hepsi bir Sırrı Süreyya Önder kadar etkili olamıyor. Kimlik krizi içerisindeler ve bir talepleri yok. Cesur ve radikal olmak gerekir. 3-5 askeri emekli etmekle askeri vesayet gitmez çünkü bu ruh devletin bütün kurumlarına sirayet etmiştir. Yani devletin ruhunu değiştirmezseniz çoğulculuğu sağlayamazsınız” diye konuştu.

PKK saldırılarının yoğunlaştığı Doğu ve Güneydoğu’da belediyeleri BDP’li seçilmişlerin yönettiğini hatırlatan Güçlü, kanlı saldırıları eleştirmeyen BDP’ye de şöyle yüklendi: “Oradan yüzde 80-90 oy almış. Hakkâri ve Şemdinli’deki saldırılara karşı çıkması lazım. BDP, ‘kurtarılmış’ ilan edilmeye çalışılan bölgede ‘sivil iktidar benim’ deyip karşı duruş sergilemeli. Ama benim alanıma saldırıyorsun diyeceği yerdemafyavari güç odakları çıkıyor ve miting adı altında sağı solu döküyor. Çözüm için bir şeyler yapılmalı, bu insanlar teker teker ölüyor. İktidar korkularla hareket etmekten vazgeçmeli.” 

Kaynak: Bugün



Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs