En Sıcak Konular

CHP, itiraz edecek bir konu daha buldu

12 Temmuz 2007 12:29 tsi
Antalya 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, CHP İl Başkanlığının başvurusu üzerine AK Parti'nin ''Her Şey Türkiye İçin'' yazısı bulunan afişlerindeki 'ü' harfinde Türk bayrağının sembolize edildiği gerekçesiyle afişlerin bulundukları yerlerden kaldırılmas

CHP İl Başkanlığı adına İl Sekreteri Menderes Dal, AK Parti'nin ''Her Şey Türkiye İçin'' yazısı bulunan afişlerinin kaldırılması için Antalya 1. Merkez İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulundu.

Dal, başvuru dilekçesinde, AK Parti'nin propaganda amaçlı afişlerindeki ay yıldız şeklindeki 'ü' harfiyle Türk bayrağının sembolize edildiği görüşünü dile getirdi. Bu durumun 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun, 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulunun 2007/246 sayılı seçmen yasaklarına ilişkin kararına aykırı olduğunu ifade eden Dal, söz konusu afişlerin kaldırılması talebinde bulundu.

Başvuruyu değerlendiren 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, afişlerin bulundukları yerlerden kaldırılmasına karar verdi.

-AK PARTİ İTİRAZ ETTİ-

Bu arada, AK Parti Antalya İl Sekreteri Ayhan Ateş de yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili İl Seçim Kuruluna itiraz başvurusunda bulunduklarını ve kurulun henüz karar vermediğini ifade etti.

Ateş, 298 Sayılı Kanunun 58. maddesinde, ''Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuatlar üzerinde Türk Bayrağı, dini ibareler bulundurulması yasaktır'' denildiğini belirterek şunları kaydetti:

''Yani afişlerde Türk bayrağı kullanılması yasaktır. Oysa partimizce kullanılan afişlerdeki 'Her Şey Türkiye İçin' ibaresinin hiçbir yerinde Türk Bayrağı bulunmamaktadır. Afişlerimizde kullanılan ay yıldızın ne rengi, ne de ebatları kanundaki bayrak tarifine uymaktadır.

Afişler hazırlanırken kanunun ilgili maddesi göz önünde bulundurulup, bu konuda gereken hassasiyet gösterilmiştir. Zaten CHP de 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurusunda bayrağın kullanıldığını söylememekte, 'ü' harfinin bayrağı sembolize eder şekilde kullanıldığını ifade etmektedir.''

CHP İl Sekreteri Menderes Dal da 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu kararının AK Parti'ye tebliğ edildiğini belirterek, ''Kararın tebliğine rağmen AK Parti hala kararı uygulamaktan kaçınmakta, hatta uygulama mercilerine kararı uygulatmamak için baskı yapmaktadır'' dedi.

zaman



Bu haber 219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs