En Sıcak Konular

Zonguldak havaalanına ilk uçak indi

12 Temmuz 2007 12:26 tsi
Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş tarafından kiralanmasının ardından elektronik cihazları konuşlandırılan Zonguldak havaalanına, “Seyri Sefer Sistemleri Kontrol Uçağı” iniş yaptı.

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde şirketin işleteceği havaalanı için Temenler köyü Galli Tepe'ye yerleştirilen elektronik cihazlardan yeterli sinyali alan Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) ait uçak, 3 gün süren uçuşlarla teknik kontrollerini tamamladı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, kontrol uçağındaki teknik ekibin çalışmalarını dosya haline getirip havaalanının özelliklerini tüm ülkelere deklare edeceklerini söyledi.

Son yapılan uçuşların havaalanının teknik özelliklerini yayınlamak için gerçekleştirdiklerini dikkati çeken Erkmen, şöyle konuştu:
“Hazırlıklar bittiğinde Ulaştırma Bakanlığından işletme ruhsatı alacağız. Şu ana kadar herhangi problemle karşılaşmadık. Bakanlık dünyadaki bütün hava yolu şirketlerine buranın teknik özelliklerini deklare edecek. Yurt içi ve dışında temas kurduğumuz firmaların, havaalanına uçak indirmeye başlamasını planlıyoruz. Yer hizmetlerinde görev alacak 7 personeli 2 haftalığına kurs almaları için Ankara Uluslararası Esenboğa Havalimanına gönderdik. Bu ay sonunda havaalanının açılmasıyla ilgili her şeyi sonuçlandırmış oluruz.”

HAVAALANINI ECEVİT AÇMIŞTI

1 milyon metre kare alanda 1991'de yapımına başlanan ve 11 Mart 1999'da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in açılışını yaptığı 1830 metre uzunluğundaki havaalanı, DHMİ tarafından 31 Ocak 2002'de “trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı” gerekçesiyle yolcu uçağı inmeden kapatılmıştı.

haber7
 
 



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs