En Sıcak Konular

Mayınlara karşı TÜRKSAT müjdesi

12 Temmuz 2007 11:34 tsi
Türksat'tan Mehmetçik'e müjde; Teröristler mayın tuzağı için GSM baz istasyonlarını kullanıyor. Uydudan çalışanları biliyoruz. Bu frekansları bozmak da mümkün!

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, teröristlerin mayın patlamalarında hangi frekanslarla hangi cep telefonlarını kullandıklarının belli olduğunu ifade ederek, ''GSM baz istasyonlarını kullanıyorlar. Uydudan çalışanları da biz biliyoruz. Hangi frekanslarda bu işlerin yapıldığı belli. O bölgelerde bu frekansları bozacak frekans göndermek çok rahat'' dedi.

Osman Dur, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, uzaktan kumandayla mayın patlatılması olaylarına karşı TÜRKSAT'tan güvenlik güçlerinin bir talebinin olup olmadığı konusunda, Genelkurmay Başkanlığı ile çalışmaları bulunduğunu ancak ayrıntı veremeyeceğini ifade etti.

SM, uydu ya da karasal hatlarla da olsa uzaktan kumandalı mayın patlatmalarının bozucu frekanslarla önüne geçilebileceğini kaydeden Dur, şöyle konuştu: ''Hangi frekanslarla hangi cep telefonlarını kullandıkları belli. GSM baz istasyonlarını kullanıyorlar. Uydudan çalışanları da biz biliyoruz. Hangi frekanslarda bu işlerin yapıldığı belli. O bölgelerde bu frekansları bozacak frekans göndermek çok rahat. Nerelerde iletişim engellenir, bölge iyi tespit edilip, bunlar çok rahat yapılabilir.''

-7 SANTİMETRE ÇÖZÜNÜRLÜKTE GÖRÜNTÜ-

Bölgelerde frekansların ölçülerek, karıştırma yapılabileceğini ifade eden Dur, teröristlere karşı havacılık ve uzay teknolojilerinden yararlanmak gerektiğin ifade etti. Dur, bu alanda insansız hava araçlarının yanı sıra 7 santimetre çözünürlüğe kadar görüntü toplayan uyduların bulunduğunu, bu sayede 7 santimetre büyüklüğündeki bir cismin çok rahat tespit edilebildiğini söyledi.

TÜRKSAT Genel Müdür Dur, TÜRKSAT'ın da geçen ay başlatılan yeni uygulamayla artık gözlem yapabildiğini belirtti. Dur, ''Uluslararası bir uydu operatörüyle anlaştık ve şu anda çektiğimiz fotoğraf başına kritik projelerde askeri ve özel sektörle işbirliği yapıyoruz. Bize, şu bölgenin fotoğrafını çekin, gönderin dediklerinde biz anında çekip gönderiyoruz'' dedi.


haber7
 



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs