En Sıcak Konular

YAŞ kararları açıklandı

4 Ağustos 2012 11:34 tsi
YAŞ kararları açıklandı Üç gün süren Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) alınan kararlar açıklandı.

 
Sitede yayınlanan kararlara göre 29 general ve amiral bir üst rütbeye terfi ettirildi, 33 general ve amiralin görev süresi bir yıl uzatıldı, 47 albay general ve amiralliğe yükseltildi.
 
55 general ve amiral kadrosuzluk sebebiyle, 1 amiral de yaş haddi sebebiyle emekli edildi. 56 general ve amiral 1 Eylül'de emekli olacak.
 
2. Ordu Komutanı Servet Yörük, Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) komutanı oldu. Daha önce EDOK Komutanı Nusret Taşdeler idi.
 
Korgeneral Galip Mendi orgeneral rütbesine yükseltilerek 2. Ordu Komutanı olarak atandı.
 
İnternet Andıcı davasından hakkında yakalama kararı çıkan, ancak GATA’da tedavi altında tutulan Nusret Taşdeler YAŞ üyesi olarak kaldı.
 
2011'de görev süresi uzayan 37 tutuklu komutan emekli edildi.

Harp Akademisi'ne tenzili rütbe

YAŞ kararlarıyla Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner yaş haddinden emekli olurken bu okulun komutanlık rütbesinde tenzili rütbeye gidildi. Akademi Komutanlığı rütbesi orgenerallikten korgeneralliğe indirildi. Okulun başına tümgenerallikten korgeneralliğe terfi ettirilen havacı  bir komutanın atandığı öğrenildi.

Öte yandan Kara Kuvvetleri’nde boş olan bir  “Or”luk rütbesine atama yapılmadığı da listelerden anlaşıldı.

30 Ağustos 2012'den itibaren görev süresi bir yıl uzatılan general ve amiraller

TSK'nın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yüksek Askerî Şûra; 03 Ağustos 2012 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlamıştır.

30 Ağustos 2012 tarihi itibariyle terfi eden isimler

30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; (29) general ve amiral bir üst rütbeye, (47) albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; (33) general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.

Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2012 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.

İŞTE EMEKLİ EDİLEN 40 TUTUKLU KOMUTAN

Haklarında kesin hüküm olmayan ancak değişik darbe suçlarından tutuklu olan ve durumları YAŞ'da görüşülen 40 general ve amiral bu yıl emekliye sevkedildi. Böylece TSK’da alt kadrolardaki sıkışıklık yaşanması önlenmiş oldu.

Emekliye sevkedilen general ve amiraller şunlar:
Korgeneraller: İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Korkut Özarslan, Mehmet Eröz, Tevfik Özkılıç, Yurdaer Olcan (Karacı); Korcan Pulatsü, Ziya Güler (Havacı).
Tümgeneraller: Ahmet Yavuz, Gürbüz Kaya, Salim Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı, Berkay Turgut, Bekir Memiş, Fehmi Canan (Karacı), Beyazıt Karataş, Güngör Kurubaş (Havacı); Halil Helvacıoğlu (Jandarma).
Tuğgeneraller: M. Ali Yıldırım, Kasım Erdem, Lokman Ekinci, Gökhan Gökay (Karacı); Mustafa İlhan (Havacı); Ali Aydın, Bulut Ömer Mimiroğlu (Jandarma).
Koramiraller: Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç.
Tümamiraller: Mücahit Şişlioğlu, Cem Gürdeniz, Fikret Güneş.
Tuğamiraller: Abdullah Gavremoğlu, Ahmet Türkmen, İsmail Taylan, Nadir Hakan Eraydın, Serdar Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Mehmet Fatih Ilğar, Turgay Erdağ.

Uğur Ergan / Hürriyet



Bu haber 1,257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs