En Sıcak Konular

Bozdağ: Balans ayarı hayali kuranlar Silivri'de

3 Ağustos 2012 20:26 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de, ''kriz olsun da şu AK Parti'den kurtulalım'' diyen bedduacılar olduğunu söyledi.

Bozdağ, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında partililere hitaben yaptığı konuşmada, kendilerinden öncekilerin eğer hızlı bir şekilde hareket etselerdi, bugün Türkiye'nin sorunlarının başka olacağını belirterek, ''Bugün yaşadığımız sorunların hiçbirini yaşamazdık. Allah'a şükür Türkiye'nin ekonomisini her alanda güçlendirdik. 2001 krizinden sonra IMF'den borç alan Türkiye, IMF para verirken, 'ben size parayı veririm, ama parayı yönetecek adamı da vereceğim' dayatmasını yapan IMF, bunu kabul eden hükümet, sonra Kemal Derviş'in gelip bakan olması, o emrediyor, hükümet şakır şakır yapıyor'' dedi.

''Milletin istemediği bir yolda yürümedik''
 
Kriz duacılarının ve kriz tellallarının dediklerinin bu ülkede olmadığını, olmayacağını da belirten Bozdağ, şunları söyledi:

''Neden? Çünkü at binenin, kılıç kuşananındır. Bu atın üzerinde sahibi var, bu işi bilenler var. Onun için kriz tellalları boş yere kendi kendilerine hayal kurmasınlar. Türkiye'de AK Parti iktidarda olduğu sürece ne ekonomik krizler, ne de siyasi krizler asla yaşanmaz. Bizden önce 28 Şubat krizi vardı, ondan sonra darbeler var, 28 Şubat, 27 Nisan dönemleri var. Bizden öncekilere baktığımız zaman siyasal krizlerde hep ne yapılmış, siyaset kenara çekilmiş. İşte 12 Mart 1971, muhtırayı veriyorlar siyaset esas duruşa geçiyor, muhtırayı verenler ne derse Meclis onun noterliğini yapıyor. İşte 27 Nisan 2007, e muhtırası oldu. O zaman biz ne yaptık, sizin seçtiğiniz kadrolar, şunu yaptık. O bildiriyi yırttık, çöpe attık. Milletin emanetine sahip çıktık. Milletin verdiği yetkiyi Ankara'da başkalarıyla paylaşmadık. 'Ankara'da sadece milletin dediği olacak' dedik ve onun mücadelesini verdik. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada Türkiye siyasi krizlere de kotalı bir ülke haline gelmiştir. Sebebi emanete sahip çıkan kadrolar sayesindedir.

Bozdağ, bu süre içinde millete rağmen bir işin altına imza atmadıklarını ifade ederek, ''Milletin istemediği bir yolda yürümedik. Milletin, 'yapma' dediğini yapmadık, çünkü bizim hiza ve istikamet alacağımız tek bir göz var o da milletin gözüdür. Sadece milletin gözüne bakarız. Bundan sonra da milletin gözüne bakarak hiza ve istikamet alacağız, milletimizle beraber yolumuzu yürümeye devam edeceğiz'' dedi.

Bugün 12 Eylül 1980 darbesini yapan generallerin yargının önünde hesap verdiğini vurgulayan Bozdağ, ''Onun içindir ki 28 Şubat sürecinde milletin iradesine ve demokrasisine balans ayarını verdiğini söyleyenler, bugün yargıda hesap veriyorlar. 2003'den sonra AK Parti iktidara geldi diye, yeni balans ayarı vermek hayali kuranlar, bu tür çalışmalar yaptıkları iddiasıyla Silivri'de yargıya hesap veriyorlar. Öyle ki bugün geçmişte darbe yapmış olanların hepsi, darbe teşebbüsü yapanlarla ilgili, TBMM'de araştırma komisyonu kurulmuş, bu konuları araştırıyor ve bunları soruşturuyor'' diye konuştu

aa



 

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,618 µs