En Sıcak Konular

Suriye'deki olaylarda 63 kişi öldü

3 Ağustos 2012 20:00 tsi
Suriye'de güvenlik güçlerinin bugün cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilere müdahalesinde ve çeşitli bölgelerdeki operasyonlarında açılan ateşte 63 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama kentinde gerçekleşen operasyonlarda ve çıkan yönetim karşıtı gösterilerde 31, Şam'ın banliyölerinde 13, İdlib'te 10, Halep'te 4, Dera'da 3, Deyru'z-Zor ve Humus'ta birer olmak üzere toplam 63 kişinin öldüğünü kaydetti.

Bu arada, Şam'ın Mezze, Nahr Aişe, Kabır Ake, Rükneddin bölgelerinde muhtemel bir gösteriye karşı güvenlik güçleri önlem alırken kentin Tadamun bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı ifade edildi.

Suriye ordusunun ağır silahlarla operasyonlar düzenlediği Tadamun'da ölü ve çok sayıda yaralı olduğu kaydedilirken bölgede meydana gelen şiddetli patlamalar kent merkezinden de duyuldu.

Görgü tanıkları bölgenin üzerinde bir askeri helikopterin sürekli uçtuğunu aktarırken Tadamun'dan halkın güvenli yerlere ve şehir merkezine kaçtığı belirtildi.

-Halep'te operasyonlar cuma namazı sonrasında yoğunlaştı-

Öte yandan, Halep'te ordunun Salahaddin ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelere helikopter destekli saldırıya geçtiğini dile getiren yerel kaynaklar, kentte cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin ateşle karşılık verdiğini söyledi.

Kentte operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğine işaret eden kaynaklar, bazı bölgelerde ordu ile ÖSO arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını ve bir askeri helikopterin Seyfuddevle bölgesine ateş açtığını anlattı.

Dera, Hama ve Deyru'z-Zor kentinde operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğine ve söz konusu kentlerde şiddetli patlamaların meydana geldiğine değinen kaynaklar, buradaki patlamalarda ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin ise bilgi vermedi.

zaman


Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,417 µs