En Sıcak Konular

Wilders, AB karşıtı internet sitesi kurdu

3 Ağustos 2012 13:36 tsi
Hollanda'da 12 Eylül;de yapılacak erken genel seçim için kampanyasının merkezine Avrupa Birliği (AB) karşıtlığını koyan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, eleştirilerinde bir adım ileri AB karşıtı internet sitesi açtı.

AB komiserleri, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri ve memurlarının yüksek maaşlar aldıkları ileri sürülen sitede, bu yüzden Hollanda;nın AB'ye yaptığı yardımların kesilmesi gerektiği görüşüne yer verildi.

Bir Belçika televizyon kanalının haberine atıfta bulunanan sitede, AB kurumlarında işe başlayan yeni bir memurun aylık 4 bin 767, AP üyelerinin 13 bin 500 ve AB komiserlerinin ise 27 bin avro maaş aldıkları ifadelerine yer verildi.

İnternet sitesine ziyaretçilerin görüşlerini aktarabilecekleri bir anket de yerleştirildi. Anket sonuçları 18 Ekim;de yapılması planlanan AB zirvesi öncesinde Hollanda Başbakan;ı Mark Rutte ile AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy;a sunulacak.

Siteye ilginin bir hayli yüksek olduğunu belirten Wilders, birkaç saat içinde 10 binden fazla destek mesajı aldıklarını açıkladı.

Aşırı sağcı politikacı daha önce de, Orta ve Doğu Avrupalı göçmenlerle ilgili şikayetleri toplamayı amaçlayan bir internet sitesi kurmuştu.

Seçim kampanyasını tamamen AB karşıtlığı üzerine kuran Wilders, "Onların Brükseli bizim Hollandamız" başlık seçim programında Hollanda;nın AB'den ayrılmasını istiyor.

AB üyeliğinin Hollanda;nın bağımsızlığını zedelediğini öne süren Wilders, meclis ve bazı kamu binaları üzerinde bulunan AB bayraklarının da kaldırılmasını istiyor.

aa


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,394 µs