En Sıcak Konular

Muhtıra sözünü hangi komutan söyledi?

3 Ağustos 2012 10:37 tsi
Muhtıra sözünü hangi komutan söyledi? Ergenekon Davası'nda eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenlendi. Özkök, muhtıra sözünü hangi komutanın söylediğini açıkladı.

Hilmi Özkök, ''(Muhtıra) Ordu komutanlarının katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman tarafından teklif olarak değil, hareket tarzı olarak ifade edildi'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan ''Ergenekon'' davasının 214'üncü duruşmada, tanık olarak dinlenilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Dursun Çiçek'in avukatı ve kızı İrem Çiçek'in ''Dün sorular üzerine toplantıda 'muhtıra' sözünün geçtiğini belirttiniz. Buradaki herkes zan altında kalıyor. Hangi toplantıda, kim tarafında söylendiğini açıklar mısınız?'' şeklinde soruya, ''Ordu komutanlarının katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tarafından bir teklif olarak değil, bir hareket tarzı olarak ifade edildi'' karşılığını verdi.
 
''Darbe girişimi var'' gibi bir beyanım olmadı

Tutuklu sanıklardan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun avukatı Hayati Hilmioğlu'nun Jandarma Genel Komutanlığı'nda rektörlerle yapılan toplantılara ilişkin soruları üzerine Özkök, söz konusu toplantıda ne konuşulduğunu bilmediğini kaydetti.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Osman Aydın Şahin'in ''17 Ocak 2004 tarihli bir gazetede Recep Tayyip Erdoğan'ın Wolfowitz'e yazdığı bir mektup yayımlandı. Burada, Hilmi Özkök ile mahrem bir görüşme yapmak istediğini belirtiyor. Bu görüşmeyi yapmanız için ABD'li bir yetkilinin telkini oldu mu?'' sorusuna Özkök, ''Hayır'' karşılığını verdi.

Emekli Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek'in, dünkü beyanlarından sonra ''Özkök, darbe girişimi var dedi'' şeklinde haberler yayımlandığını belirterek, konuya açıklık getirmesini istediği Özkök, ''Dünkü beyanlarımın hepsi kayda geçmiştir. Benim böyle bir beyanım olmadı. Gazetelere göre hüküm vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Özkök, görev süresi içinde 2 yıl Genelkurmay 2. Başkanı olan İlker Başbuğ'a ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, ''Beni yönlendirmeyen, doğru kararlar vermem için bana gerekli bilgileri toplayan, çok düzgün bir insandı'' dedi.
Ayışığı ve Yakamoz belgeleri kendine geldiğinde Şener Eruygur'a bunları bildiğini söylediğini ifade eden Özkök, "Genelkurmay karargahında bu belgeler ışığında Eruygur'u uyardım" dedi.

Özkök, ''(Yaşar Büyükanıt'ın) 2004 bahar aylarında bana gelen Ayışığı ve Yakamoz belgelerinde 'Abide' kod adıyla devre dışı bırakılmasından bahsedildiğini hatırlıyorum. Basında aleyhinde bir kampanya olduğunu da hatırlıyorum'' diye konuştu.
 
Özkök'ün dinlenilmesi tamamlandı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün ''Ergenekon'' davasında tanık olarak dinlenilmesi tamamlandı.

aa


Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs