En Sıcak Konular

YAŞ'ta OR sürprizi

3 Ağustos 2012 09:32 tsi
YAŞ'ta OR sürprizi Yüksek Askeri Şura toplantısının ikinci gününde orgeneral/oramiral sayısının 12'den 15'e çıkarılması masaya yatırıldı.

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) ikinci gün tamamlandı. Şura'da bölgedeki son gelişmelerle birlikte generallik için terfi sırasında bulunan albaylar ile üst rütbeye yükseltilecek general ve amirlerin durumu görüşüldü. Başbakan Erdoğan başkanlığında 4 gün sürmesi planlanan YAŞ toplantısı bir gün erken bitecek. 4 Ağustos Cumartesi sabahı Cumhurbaşkanı Gül'e onaylatmak üzere Köşk'e çıkartılması planlanan YAŞ kararları bugün akşam çıkartılacak.

ORGENERAL SAYISI ARTABİLİR

Gül tarafından YAŞ üyelerine verilecek iftar yemeğinden önce çıkan terfi, emeklilik, temdit süreleri ve disiplin cezaları onaylatılma için Köşk'e sunulacak. YAŞ kararlarının bir gün öne çekilmesinin gerekçesi YAŞ'ın sivil ve askeri kanadının uyum içerisinde ve kısa sürede kararları alması için olduğu öğrenildi. Toplantıda ele alındığı öğrenilen bir öneriye göre de 12 olan orgeneral/oramiral sayısı tekrar 15 olabilir. Tutuklu komutanlar arasında YAŞ üyesi Bilgin Balanlı ile EDOK Başkanı Orgeneral Nusret Taşdeler bulunuyor. İki komutanın da önümüzdeki yıl terfi dönemi olması nedeniyle emekli edilmeseler dahi YAŞ üyesi olarak görevde kalmaları formülü görüşüldü. Orgeneral olarak görevde kalacak olan bu iki komutanın pasif bir şekilde YAŞ üyesi olması ancak EDOK komutanlığı için bir korgeneralin fazladan orgeneral yapılması gündemde. Böylece 14 olan orgeneral sayısı 15 olması yönünde Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi Başbakan'a iletildi. Böylece yaş haddinden emekli olacak Orgeneral Arslan Güner'in yerine atanacak bir korgeneralin yanısıra ikinci bir korgeneral de or yapılabilecek. Ancak kara kuvvetlerinde görevli bulunan ve terfi sırası gelen 10 korgeneralden 6'sı tutuklu durumda. Bu nedenle 4 kor arasından 2'sinin or olması gündemde.

Komutanlara iftar yemeği

Başbakan Erdoğan, YAŞ Toplantısının belli bir bölümüne katıldıktan sonra Resmi Konuta geçti. Konut'ta Irakiye Koalisyonu lideri Iyad Allavi ile görüşen Erdoğan, daha sonra Başbakan Erdoğan, haftalık olağan görüşme çerçevesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ardından da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Erdoğan, YAŞ Üyelerine de Resmi Konut'ta iftar yemeği verdi. Yemekten basın mensuplarına görüntü verilmedi.

yenişafak



Bu haber 1,167 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs