En Sıcak Konular

Suriye'de kaybolan 7 Türk TIR'ından hâlâ haber yok

2 Ağustos 2012 09:57 tsi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, Bab-al Hawa Sınır Kapısı'nın Muhalif Suriyelilerin kontrolüne geçtiği gün yaşanan çatışmada kaybolan ya da kaçırılan 7 TIR'ın henüz bulunamadığını söyledi.

Suriye'de iç karışıklığın başladığı tarihten itibaren 39 aracın çatışmalardan etkilendiğini ve kurşunlandığını söyleyen Yılmaz, 39 aracın 12'sinin Reyhanlı, 10'unun Antakya merkez, 4'ünün İskenderun, 3'ünün Altınözü, 2'sinin Samandağ, 1'inin Kırıkhan, diğerlerinin ise Isparta, Antalya, Yozgat, Uşak, Diyarbakır, Kocaeli ve Adana'da ikamet edenlere ait olduğu bilgisini verdi.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin Hatay ihracatını ve taşımacılık sektörünü olumsuz etkilediğini kaydeden Yılmaz, hükümetin 2012 Nisan ayından itibaren araç başına 1000 USD teşvik vermesiyle beraber önce Mersin'den Mısır'a ve 6 Ağustos tarihi itibariyle de İskenderun - Mısır arası başlayacak olan RO-RO seferleri ile nispeten rahatlama sağlandığını dile getirdi.

19 Temmuz 2012 günü muhalif grupların Bab-al Hawa Sınır Kapısını kontrol altına alması sırasında Türk firmalara ait 9 TIR'ın yakıldığını anlatan Yılmaz, "Yaşanan olaylarda kapıda bulunan 34 aracımızı Hatay Valiliğinin girişimleri ile Türkiye'ye getirdik. Bunların bir kısmı hasarlı ve yükleri yağmalanmış durumdaydı. 4'ü TIR ve 1 tanesi taksi şoförü olmak üzere 5 Türk vatandaşı da hayatını kaybetti" diye konuştu.

cihan


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs