En Sıcak Konular

DHKP-C’li saldırganın derin bağlantıları

2 Ağustos 2012 08:35 tsi
İstanbul polisi, önceki gün terör örgütü DHKPC'nin iki kadından oluşan 3. ölüm hücresini çökertti.

Günlerce süren teknik ve fiziki takip sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına 100 metre kala 2 DHKP-C militanı yakalandı.
 
Şahısların silah ve mermiyle yakalanması sonrasında ilginç detaylar çıktı. Şüphelilerden Sevgi D.'nin Erzincan Ergenekon yapılanması içerisinde, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında basın açıklamaları ve illegal eylemler örgütleyerek 2009'da Erzincan'da çatışma ortamı oluşturmaya çalıştığı belirlendi.
 
DHKP-C terör örgütünün birçok eylemi organize ederek öğrencilere arasında sağ-sol çatışması hedefleyen Ergenekon terör örgütü ile ortak çalıştığı tespit edildi. DHKP-C'nin Erzincan sorumlusu olduğu ileri sürülen Sevgi D'nin de Erzincan'da yürürlüğe konulmak istenen İrtica ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde birçok yasa dışı faaliyetin organizasyonu yaptığı iddia edildi.
 
HALKI TAHRİK ETTİLER

DHKP-C'nin sözde Erzincan bölge sorumlusu olan Sevgi D'nin örgüt üyesi arkadaşları ile birlikte çatışma ortamı oluşturmaya çalıştığı öne sürüldü. Mahkemece kabul edilen Erzincan Ergenekon'u iddianamesinde karışıklığın gerekçesi "Erzincan'da Alevi, Sünni, Kürt ve Türk kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşıyor olması kötü niyetli kişilerce bu durumun suiistimal edilmesinin kolay olduğunun düşünülmesi" şeklinde anlatılıyordu. Bu ortamdan faydalanmak için karşıt görüşlü öğrencileri provoke edecek eylem ve gösteri organize ettiği iddia edilen Sevgi D'nin darbeye zemin hazırlayan kaos ve iç karışıklık için çalıştığı belirtildi.
 
7 YIL HAPİS ALDI 10 AY YATTI

Sevgi D, Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin 20 Aralık 2011 tarihindeki karar duruşmasında Sercan Ahmet A. ve 5 örgüt üyesi ile birlikte 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şüpheliler, 7 ay önce serbest bırakıldı. Sercan Ahmet A. ile ilgili gazeteci Kemal Özdemir, Ergenegekon'un Fay Hattında Erzincan adlı kitabında, kentte mantar gibi biten DHKP-C'lilere dikkat çekmek için 'Paraşütle gelen örgüt elemanı' ifadesini kullanmıştı.
 
bugün


Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs