En Sıcak Konular

Başbakan, Hakan Uzan’a ne dedi!

12 Temmuz 2007 09:45 tsi
Başbakan, Hakan Uzan’a ne dedi! 

Cem Uzan, "Tayyip Erdoğan, Hakan Uzan ile ne konuştuğunu açıklasın yoksa ben açıklayacağım" dedi. Uzan'ın ortaya attığı ve "yakında açıklayacağım" dediği iddiayı Mehmet Ali Ilıcak açıkladı.

Mehmet Ali Ilıcak'ın yazısı

Cem Uzan kuyuya bir taş attı şimdi herkes bunu çıkarmaya çalışıyor. Efendim bilmeyenler için özetleyeyim. Cem Uzan, "Tayyip Erdoğan, Hakan Uzan ile ne konuştuğunu açıklasın yoksa ben açıklayacağım" dedi.

Görüşme Başbakanlık binasında gerçekleşti. Görüşmenin tarafları Başbakan Erdoğan ve o tarihte Türkiye'nin en büyük gruplarından Uzan Grubu temsilcisi Hakan Uzan. Uzan'ın henüz açıklamadığı iddiasına gelince; Güya başbakan, Hakan Uzan'dan, Cem Uzan'ın siyasetten çekilmesini talep etmiş. "Siz işadamlarısınız siyaset yapıp da ne olacak. Siz işinize biz siyasete bakalım. Aksi takdirde ailece çok zarara uğrarsınız." Hakan Uzan'ın cevabı da, "ağabeyime iletirim ama ikna edeceğimi zannetmiyorum" olmuş.

Cem Uzan'ın ortaya attığı ve "yakında açıklayacağım" dediği iddia bu. Ben nereden öğrendim, orasını karıştırmayın. Gazetecilik damarım kabardı. Sordum, soruşturdum. Şimdi gelelim hadisenin esasına. Başbakan kati surette böyle bir talepte bulunmadı! Ayrıca niye Uzan'ın siyasetten çekilmesini istesin ki? Genç Parti sayesinde Meclis'e 2 parti girdi. AK Parti 360'ın üzerinde milletvekili çıkardı. Genç Parti sayesinde bu seçimde CHP ve MHP'nin oyları aşağı çekiliyor. AK Parti rakiplerine fark atıyor.

Genç Parti her iki seçimde de bir bölen oluyor. Bu da AK Parti'nin işine geliyor. Unutanlar için hatırlatalım. Uzan Grubu'nun batışını ÇEAŞ ve Kepez'e el konulması tetiklemişti. El konulma sebebi olarak, grubun 4628 sayılı yasayı tanımaması, piyasanın serbestleşmesine engel çıkartması gösterildi. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren 9 şirketin kanuni hakları, ÇEAŞ ve Kepez tarafından sürekli engelleniyordu. 20 Aralık 2002 tarihinden itibaren ÇEAŞ yönetimi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun çağrılarına icabet etmedi. Verilen ek süreleri hiçe saydı.

Yani; ÇEAŞ, Kepez'in fitili Cem Uzan'ın söylediği Haziran ayından çok evvel ateşlenmişti. Başbakan'ın Hakan Uzan ile görüştüğü sırada hukuki süreç devam ediyordu. Muhtemelen Hakan Uzan, Başbakan'dan bu sürecin durdurulmasını istemiştir.

Cem Uzan kadar zeki bir adam nasıl oldu da o karanlık günleri bugüne yeniden taşıdı. ÇEAŞ-Kepez hadisesi, İmarbank'taki çifte kayıtlar, evindeki havuzun içinde bulunan gizli kasa, kaçırılan Telsim kontörleri. Saymakla bitirilmeyecek etik dışı olaylar. Bu dosyalar henüz sıcak. Davalar devam ediyor. Seçim öncesi Cem Uzan'ın uzak kalması gereken hatıralar.

Aksi halde Uzan'a şu sözleri hatırlatılmaz mı: "Tapulu malım ÇEAŞ - Kepez'i yedirirsem bana da adam demesinler. Bak Kalleş adam (Erdoğan'ı kast ediyor) Sen ne biçim Müslümansın be adam. Sen Allahsız olmuşsun. Allahsız herif." Milletin kafasında da "Cem Uzan iktidarı kendi şahsi çıkarları için, intikam almak imacıyla istiyor" sorusu oluşur.

milicak@bugun.com.tr

(Bugün)


 



Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs