En Sıcak Konular

Darbeyi ABD emperyalizminin emrinde olanlar yapar

12 Temmuz 2007 09:46 tsi
Darbeyi ABD emperyalizminin emrinde olanlar yapar Şinasi Öktem, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrılarak milletvekili aday listelerindeki yerini aldı. İstanbul 1. Bölge'de çalışmalarını sürdürüyor. Sert bir üsluba sahip olan Öktem, düşündüğünü saklamıyor.

12 Eylül darbesinden önce CHP Ümraniye Gençlik Kolları'nda siyaset yapan Öktem, askerî müdahalenin ardından tutuklanan isimler arasındaydı. Darbelere karşı bir duruş sergiliyor. Özellikle 12 Eylül zihniyetinin Türkiye'de tasfiye edilmesi gerektiğini vurguluyor. Darbecilerin önce koşulları oluşturduğunu, ardından müdahaleye giriştiğini anlatıyor: "Hiçbir darbe ABD istemeden olmaz. ABD emperyalizminin emrindeki insanlar ancak bu ülkede darbe yapabilir. Bunu yaşadık, gördük. 12 Eylül'de koşulları kendileri yarattılar sonra da yok ettiler." 1980 darbesinin başındaki eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e de sert sözlerle yükleniyor: "12 Eylül'ü yapan general eskisi çıkmış, 'Türkiye'de eyalet sistemi düşünülebilir' diyor. Bunamış diyorlar, ne bunaması?.. Bunadıysa tımarhaneye koyun beyefendiyi."

Öktem, 22 Temmuz seçimlerini 'Türkiye'yi daha iyi yönetme iddiasından çok, içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarma fırsatı' olarak görüyor. "AK Parti hükümeti ülkeyi parsel parsel satıyor." iddiasında bulunuyor. Özelleştirmelere de karşı çıkan Öktem, sert konuşuyor: "Petkim gibi bir kurum satılamaz. Bunu yapanlar yargılanır ve asılır." Batık bankaların borçlarının tahsil edilmesi halinde de bu kurumların satılmasına gerek kalmayacağını savunuyor.

Son dönemde sıkça dillendirilen CHP-MHP koalisyonuna sıcak bakan Öktem, "Bu seçim, Türkiye'deki vatansever güçlerin, AK Parti'yi uzaklaştırma seçimi. CHP-MHP çizgisi burada kesişiyorsa, bundan mutluluk duyarız. Ülkenin bölünmezliğini savunmak asgari müştereğimizdir." yorumunu yapıyor. Kendilerine 'vatansever' süsü vererek gayri meşru işlere karışan çeteleri de değerlendiren Öktem, "Bunların hepsi sahtekâr. Ülkeyi satanlardan farkları yok." diyor. Tutuklanan isimlerin mensup olduğu derneklerin Cumhuriyet mitinglerinde ön saflarda yer almalarının, bu gösterilere gölge düşürmeyeceğini savunuyor.

CHP-DSP ittifakı, kitle kuyrukçuluğudur

Şinasi Öktem, partinin genel tezlerinin dışında da fikirlerini açıkça beyan ediyor. CHP-DSP güç birliği hakkındaki düşünceleri parti yönetiminden ayrılıyor: "Ortada işbirliği falan yok. Sadece Cumhuriyet mitinglerindeki kitlenin istediği oldu. Bu projeyi partiler yapmadı. Özellikle DSP örgütü, içine sindiremedi." Partisinden aday olan DSP'lilerin CHP rozeti takmak istemediğini anlatan Öktem, "Onlar haklı; ama biz de haklıyız. Onlara, 'Benim partimin adayısın. Seninle sokaklarda dolaşacağım; ama rozetimizi takmıyorsun' diyoruz." ifadelerini kullanıyor. İki parti arasında genel seçimler öncesi yaşanan yakınlaşmayı 'zorunluluk' olarak nitelendiren Öktem'in ilginç bir de tespiti var: "Sen kitleyi yönetemezsen kitle seni yönetir. Yapılan kitle kuyrukçuluğudur."
 
Zaman



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs