En Sıcak Konular

Gül: DP ve MHP'lilerde bizi destekliyor

11 Temmuz 2007 22:26 tsi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Yalova mitinginde konuştu. Gül, cumhurbaşkanlığı sürecinde Türkiye'nin mağdur olduğunu söyleyerek, 'Bu duruma kimse razı olmadı' dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirerek, "Benim için mağdur rolü yapıyor diyorlar esas mağdur olan Türkiye'dir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bilecik'in ardından bir dizi açılış ve mitinge katılmak için Yalova'ya geldi. Askeri bir Helikopterle Yalova Atatürk Stadyumu'na inen Bakan Gül, Yalova Valisi Yusuf Erbay askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı. Oradan Yalova Valiliği'ne gelen Gül tören kıtasını denetledi. Ardından Vali Yusuf Erbay'dan ilin durumu ile ilgili bir brifing alan Gül, buradan Yalova Yat Limanı'nın açılışına geçti. 100 yat kapasiteli yat limanının yanı sıra temsilen
İstanbul Belediyesi tarafından yapılacak olan KİPTAŞ evlerinin temelini de atan Gül. limanının kurdelesini keserek hizmete açtı.

Açılışın ardından seçim otobüsü ile mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına geçen Gül'ü, binlerce kişilik coşkulu bir kalabalık karşıladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda kürsüye gelen Gül, halkın "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarına "Biz sizinle gurur duyuyoruz" diyerek cevap verdi. Ardından 4.5 yıllık AK Parti icraatlarını değerlendiren Abdullah Gül halkı hastane kuyruklarından kurtardıklarını söyleyerek, "Gerçek demokratlık işte budur" dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sürecine de değinen Gül, "Biz milletin iradesine inanırız. Milletin iradesinden korkanlarsa milletin iradesini hep by-pass etmek isterler. Milletin iradesi ve gücüyle değil başka yollarla iktidar olmaya çalışırlar. Biz gerçekten demokratız. Biz ruhen demokratız. Milletin değerleri ile barışığız. Bütün milletimizi kucaklarız. Bunun içinde milletin iradesi demokrasi demektir biz buna inanırız. Ben bu kalabalığın meydanlara toplanma sebebini biliyorum.

Bunun sebebi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılanları milletin yutmadığıdır. Yapılanları milletin tasvip etmediğidir. Halkın yapılanlara tepkisini göstermek içindir. Bunlar milleti ne zannediyorlar. Türkiye'yi ne sanıyorlar. Türkiye 20-30 sene evvel ki Türkiye değil ki. Bugünkü toplum açık bir toplum. Açık toplum televizyonların, gazetelerin ve radyoların yayın yaptığı bir ülke demek. Böyle bir ülkede ayak oyunları söker mi hiç? Böyle bir ülkede milletimizin tersine gitmek mümkün mü? Böyle bir ülke de eninde sonunda milletle yüzleşirsiniz. Eninde sonunda millet hesabını sorar. Onun için bu Cumhurbaşkanlığı sürecine şahsımı hiç katmadan söylüyorum. Benim şahsım önemli değil. Önemli olan Türkiye'nin yaşadığı süreç. Benim için mağdur rolü yapıyor diyorlar. Ben ne mağdur olayım. Önemli olan milletin gönlünde yer almak. Önemli olan Türkiye'nin hak etmediği bu süreci Türkiye'ye bu süreci yaşadığı için mağdur.

Demokrat Partili, MHP'li ve hatta birçok sosyal demokrat da AK Parti'yi destekliyor. Çünkü onlar da bu yapılanları yakıştıramıyor. Bugünkü gazetelere bakarsanız verdiğimiz bir ilan var bir resim. TBMM toplanmış meclisin yarısı dolu yarısı boş. Değerli kardeşlerim siz 22 Temmuz'da sandığa gitmezseniz bunun bir cezası var. Peki meclise giden milletvekili önemli olan görevi yapmazsa ona ne diyeceğiz. İşte onunda cezasını sandıkta halk kesecek" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, mitingin ardından helikopterle Gebze'de düzenlenecek mitinge katılmak için Yalova'dan ayrıldı.

haber7



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs