En Sıcak Konular

'YALANI DA 1 YTL'YE İNDİRDİLER'

11 Temmuz 2007 22:22 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti yalan söylemekle suçlayarak, 'Bunların işi yalan üzerine kurulu. Yalanı da 1 YTL'ye indirdiler, mazotu indirdikleri gibi' dedi

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) yapılacak olan yeni binasının temel atma törenine katıldı. Törene Başbakan Erdoğan ve AKP'den Ankara Milletvekili adayı olan ASO Başkanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Adalet Eski Bakanı Cemil Çiçek'in katıldığı törenle atıldı. Hizmet binasına komşu Best Otel'de düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, Ankara'nın sadece bir başkent değil Anadolu'nun ortasında sanayi ve ticaret merkezi haline geldiğini söyledi. 2006 yılında belirlenen 500 büyük firma içinde 29 Ankara firması olduğunu hatırlatan Erdoğan, Ankara'nın sanayi merkezi olmasında ASO'nun çok önemli katkıları olduğunu ifade etti.

'HER YERDE PAZARLAMACILIK YAPTIK'

AKP iktidarı döneminde ekonomide önemli değişimler yaşandığına işaret eden Erdoğan, 'Gittiğimiz her yerde pazarlamacılık yaptık. 36 milyar dolar olan ihracatımız üzerine 4.5 senede 59 milyar dolar daha koyduk. Hedefimiz 100 milyar dolar' dedi.

Cari açığın arttığı şeklindeki eleştirilere de değinen ve cari açığın milli gelir artışıyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, 'ayaklarınız yere sağlam basıyorsa cari açık önemli değil' şeklinde konuştu.

Ekonomik göstergeleri farklı yorumlayan muhalefeti yalan söylemekle suçlayan Erdoğan, 'Bunların işi yalan üzerine kurulu. Yalanı da 1 YTL'ye indirdiler, mazotu indirdikleri gibi' dedi.

"ATATÜRK DÖNEMİNİ YAKALADIK"

Erdoğan, Atatürk dönemindeki büyüme rakamlarının 7.8 olduğunu hatırlatarak, bu rakama en fazla yaklaşan iktidarın 7.3 büyüme oranıyla AKP hükümeti olduğunu söyledi. Erdoğan, 'İlk defa biz 20 çeyrek üst üste 7.3'ü yakalamışız. Şimdi bunu görmemek istiyorlar. Niye görmüyorsun kardeşim. Var mı başka, yok. Bunu ben söylemiyorum, rakamlar konuşuyor' dedi.

"22 BANKA HORTUMLANDI"

Türkiye'yi tercih eden küresel sermayenin kendi iktidarları döneminde arttığını belirten Erdoğan, konuşmasında bankacılık sektörünün durumuna da değinerek şöyle konuştu:

'22 tane banka hortumlanarak fona devredildi. O dönemin parasıyla 40 milyar dolar ödendi. Bu dönemde bir tane banka var mı? Bankalarımız kredi verecek müşteri arıyor, daha önce kredi veremiyordu.'

"BEN KONUŞURUM ARKADAŞ"

Kendisine yönelik "konuşmasıyla piyasayı etkiliyor" eleştirilerini de yanıtlayan Erdoğan, 'Ben konuşurum arkadaş, benim görevim bu. Diyorlar ki ?Başbakan bunları söylememeli' Niye, piyasaları etkiliyor diye. Tabi etkileyeceğim. Ülkemin menfaatine mi etkiliyorum aleyhine mi? Menfaatine etkiliyorsam bunu yaparım' diye konuştu.

"BİNA 300 GÜNDE BİTECEK"

İnşaatı yapan firmadan binayı 300 gün içinde bitirmesini isteyen Başbakan, 'Adalet Bakanımla öyle yerlere gittik ki.. adliye sarayının temeli atılmış, 10 yıl 15 yıl 20 yıl önce. Kardeşim bu 2 yılda bitecek bir bina biraz daha sıkarsan 1 yılda bitirilecek bina. Bitirmemişler, 20 yıl önce temeli atılanları teker teker bitiriyoruz. Bazıları çıkmış meydana diyor ki ?onun temellerini biz atmıştık'. Kardeşim 20 yıl önce atmışsın. Nerdeydin sen, niye bitirmedin' dedi.

ÇAĞLAYAN: 'SAVAŞ TELLALIĞI YAPIYORLAR'

ASO Başkanı Zafer Çağlayan da konuşmasında odanın tarihi hakkında bilgi verdi. ASO'nun 1963 yılında Ulus'ta kurulduğunu belirten Çağlayan, 21. yüzyıla yaraşır ve 2023 yılını hedef alan yeni bir hizmet binasının temelini attıklarını anlattı. Çağlayan, binanın yapımının 300 günde tamamlanacağını açıklayarak, yapılacak bina hakkında da bilgi verdi. Kredi ile tamamlanacak binanın zeminin altındaki katlarında 100 araçlık otopark ile 500 ve 300 kişilik

iki toplantı salonunun yer alacağını, girişin ise sergilerin yapılabileceği fuaye alanı olarak düzenleneceğini açıkladı.

Ekonomide son 4.5 yılda olumlu gelişmeler yaşandığını savunan Çağlayan, Türkiye'nin istikrar ve itibarının artmış olmasına karşın bazı çevrelerin savaş tellallığı yaptığını söyledi.

Çağlayan konuşmasında özetle şunları kaydetti:

'Bugün Türkiye'de gerek Sabiha Gökçen Havaalanını alan, gerekse PETKİM ihalesine giren, banka satın alarak Türkiye'ye gelen bütün yatırımcılar, Türkiye'nin geleceğinden endişe etmiyorlar, Türkiye'de siyasi istikrarın devam edeceğini ve buna bağlı olarak ekonomik istikrarın devam edeceğini hepsi görüyor. Bu açıdan bu siyasi istikrarı sürdürmeye ihtiyaç var.'

ÇAĞLAYAN, BAKAN COŞKUN'UN ELİNİ ÖPTÜ

Konuşmaların ardından yakın bir gelecekte görevinden ayrılması gündemde olan AKP Ankara milletvekili adayı Çağlayan'a ASO tarafından plaket verildi. Çağlayan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a birer plaket sundu. Çağlayan, Coşkun'a plaket verirken elini öptü. Bu sahne, Zafer Çağlayan'ın AKP'den milletvekili adayı olacağının kesinleştiği günlerdeki "Yeni Sanayi Bakanı Çağlayan mı olacak" tartışmalarını akıllara getirdi.

haber10



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs