En Sıcak Konular

Gürsel Tekin'den MYK yorumu

30 Temmuz 2012 16:35 tsi


CHP'nin 34. Olağan Kurultayı sonrasında belirlenen Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Gürsel Tekin, MYK'ya ilişkin, ''Çok iyi bir takım. Umut ediyorum ki bu takım, Türkiye'de bugün yaşadığımız gerek iç gerek dış politikadaki sıkıntıların üstesinden gelebilecek, içe dönük değil dışa dönük mücadele içinde olacaktır'' dedi.

Tekin, parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin yeni MYK'ya ilişkin sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin kendisi için sürpriz olmadığını ifade eden Tekin, CHP'nin tabanı ve örgütün beklentisi doğrultusunda bir kadro oluşturulduğunu söyledi.

Tekin, ''Çok iyi bir takım. Umut ediyorum ki bu takım, Türkiye'de bugün yaşadığımız gerek iç gerek dış politikadaki sıkıntıların üstesinden gelebilecek, içe dönük değil dışa dönük mücadele içinde olacaktır'' dedi.

Bir basın mensubunun önceki MYK'dan iki genel başkan yardımcısı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle istifa ettiğine ilişkin haberler olduğunu hatırlatması üzerine Tekin, şunları söyledi:

''Benim öyle bir şeyim olmadı. Herhangi bir isim zikretmiş, paylaşmış değilim. Sadece sizler, gazeteler yazdı. Benim yanlışa, yanlış gidişhata itirazlarım vardı. O itirazlarım her zaman devam edecektir. Biz itiraz kültürü içinde büyüdük. Hiç kimse bizde bir AKP'lileşme beklemesin. Eğer iç bünyemizde partimize zarar verecek, Türkiye'ye zarar verecek bir durum varsa bunlara elbette tekrar itiraz edeceğiz. Bu itirazlarımızdan vazgeçmiş değiliz.''

-Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Sever'in sözleri-

Tekin, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in, bugün bir gazetede yayımlanan röportajındaki ''Gül'ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olabileceğine'' ilişkin sözlerini de değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün tekrar aday olmasının doğal ve anayasal hak olduğunu ifade eden Tekin, ''Her ne kadar AKP bir yasal manevrayla Sayın Cumhurbaşkanı'nın önünü kesmeye çalışsa da yargı Sayın Cumhurbaşkanı'nın önünü açtı. Belli ki önümüzdeki süreçte Sayın Gül de aday olabilir. Sayın Gül, siyasetin içinde de olabilir yani önümüzdeki süreçte çok sürprizlerle karşı karşıya gelebiliriz'' diye konuştu.

Sever'in, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çatışma görüntüsü vermemeye özen gösterdiği ancak bazı isimlerin aynı özen içerisinde olmadığı'' yönündeki sözlerine ilişkin soruya Tekin, ''Bir çatışma değil aslında bugüne kadar baktığımızda ne kadar medyamız gizlemiş olsa da bunu, kamuoyuyla paylaşmamış olsa da, Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan'ın arasındaki gerilimin herkes tarafından bilindiği, toplum tarafından bilindiği biliniyor. Bu çok gizlenmiş olsa da şimdi görünen o ki seçim süreci yaklaştıkça bu tablo biraz daha netleşecek. Sayın Cumhurbaşkanı da siyasetin içinde olacak'' yanıtını verdi.

Tekin, Hatay Dörtyol'da AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Türkoğlu ile polisler arasında yaşanan olaya ilişkin soru üzerine, ''Orada duvara yapıştırılan o polis kardeşlerimiz değil. Devletin kurumları duvara yapıştırılmıştır'' ifadesini kullandı. Tekin, olayı şiddetle kınadığını belirtti.

Silivri'de milletvekillerinin, aydınların, yazar ve çizerlerin 4 yıldır soruşturmalarının tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Tekin, bir milletvekilinin oğlu söz konusu olduğunda sürecin dört saat içerisinde tamamlandığını ifade etti.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde yaşanan olaya ilişkin soruyu yanıtlarken ise ''Ne yazık ki bu provokasyonlar yaşanıyor. Umut ediyorum ki bu provokasyonlara ne Alevi yurttaşlarımız ne devletin kurumları müsaade eder'' dedi.

-Loğoğlu'nun sözleri-

Bu arada, Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Faruk Loğoğlu, genel merkezde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni oluşturulan MYK'nın birikim ve yeniliği bir araya getirdiğini ifade eden Loğoğlu, MYK'nın yalnızca CHP için değil Türkiye için de hayırlı olmasını diledi.

Loğoğlu, partide yeni ve güçlü bir enerji oluştuğunu ve CHP kadrolarının Türkiye'nin iç ve dış sorunlarıyla yaklaşan seçimlerde başarılı çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

MYK'ya giren yeni isimler olduğunun hatırlatılması üzerine de Loğoğlu, ''İyi düşünülmüş ve tasarlanmış bir MYK'' değerlendirmesinde bulundu.

A.A.



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs