En Sıcak Konular

'06 CHP 02' plaka gidecek kavga bitecek!

30 Temmuz 2012 12:57 tsi
Merkez Yönetim Kurulu (MYK) çalışmalarına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki 'ikinci adam' tartışmasını bitirmek için radikal bir karar aldı.

Bir süredir "Partide ikinci adam diye bir şey yok." vurgusu yapan CHP lideri, yeni dönemde Genel Merkez'deki '06 CHP 02' plakalı makam aracına binen yöneticinin 'ikinci adam' olarak nitelenmemesi için bu plakayı iptal edecek. Kendisine tahsisli '06 CHP 01' plakalı makam otomobilini ise kullanmaya devam edecek.

CHP geleneğinde yakın zamana kadar 'genel sekreter' partinin en önemli ikinci yöneticisi olarak kabul ediliyordu. Partide genel başkandan sonra en etkili kişi olduğu düşünülen örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, 'ikinci adam' olarak anılıyordu. Son kurultay öncesinde bu görevi yürüten Nihat Matkap da partideki '06 CHP 02' plakalı makam aracını kullanarak bu yakıştırmayı doğruluyordu. Kurultay sürecinde Matkap'a yeniden bu görevin verilmeyeceği kulislere yansıyınca, CHP'de yeni 'ikinci adam'ın kim olacağı tartışılmaya başlandı. Yeni dönemde örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için kurultayda en çok oyu alan Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in adı geçiyor.

CHP lideri ise ikinci adamlık müessesesini fiili olarak da bitirmek için bir süredir çeşitli alternatifler üzerinde düşünüyor. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu söz konusu plakayı iptal ederek, tartışmaları tamamen bitirme kararı aldı. CHP liderinin, kendi makam aracı hariç partide kullanılan tüm 'CHP' uzantılı plakaları da iptal edebileceği, böylelikle plaka sırasına göre yöneticilere atfedilen güç sıralamasını bitirebileceği belirtiliyor.

zaman

Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs