En Sıcak Konular

'Kürt Baharı' aynı zamanda 'Türk Baharı'dır

30 Temmuz 2012 09:29 tsi
'Kürt Baharı' aynı zamanda 'Türk Baharı'dır "Irak ve Suriye’de yaşayan Kürtler’in yüzü de Ankara’ya dönük olmalı. Aksi durum, hepimiz açısından soğuk bir “kış”tır."

 “Kürt sorunu”nun “insani çözümünde” izlenecek rota, bütün bu kanlı senaryoların ötesinde kendisini gösterdi bile: Kürtler’in yaşadığı dört ülkede insan haklarına saygılı, “çok kültürlü yapıyı” benimsemiş geniş bir demokrasi ve sınırların şeffaflaşmasıyla doğacak güçlü ekonomik işbirliği...

· Batı Asya’nın günümüzde yeni sınırlara değil, mevcut sınırların gölgeye dönüştüğü, bölge halklarının serbest dolaşımı ile kültürel-ekonomik hatta giderek siyasal entegrasyonun sağlandığı demokratik yapılanmaya ihtiyacı var.

· Böyle bir Batı Asya’da Kürtler, bir “sorun” değil, aksine, her alanda işbirliği sağlamış dört ülke arasında bu işbirliğini hızlandıran, zeminlendiren ve güçlendiren çok önemli bir “stratejik nüfus” konumuna yükselirler.

Batı Asya’nın yeni Kürt savaşçılardan çok, işini bilen ve yaşadığı topraklarda zenginlik üreten Kürt işadamlarına ihtiyacı var!.. Geniş demokrasi-ekonomik işbirliği-kültürel zenginlik üçgeninde şekillenecek formül, Kürtler’in “geri kalmışlık” kaderini yıkacak, hatta, Batı Asya’nın zengin ulusu olmalarını sağlayacak tek formüldür.

Kürtler ne olmak istiyorlar? Kanlı hesaplaşmalar içinde kaybolup gitmeyi mi, yoksa, Batı Asya’nın Katalanları olmayı mı? Önce buna karar vermek zorundalar!..

PKK’nın ağır ihaneti

Bölgeye bu pencereden baktığınızda, Kürtler’in geleceği açısından en önemli devletin “TeCe” olduğunu görüyorsunuz. Kürt vatandaşlarının kültürel kimliğini kabul etmiş, yerel yönetim anlayışında en geniş siyasi hakları tanımış “kaliteli demokrasi”ye sahip bir Türkiye’nin, “Kürt sorununu” 21’inci yüzyıla yakışan ölçülerde çözebilecek tek bölge ülkesi olduğu bellidir.

“Kürt Baharı” aynı zamanda “Türk Baharı”dır...

Türkiye’nin oligarşik-vesayet sisteminden kurtularak, gerçek demokrasiye ulaşması demek, bu topraklarda yaşayan bütün insanların refahı anlamına geliyor...

PKK sonlanmalı... Irak ve Suriye’de yaşayan Kürtler’in yüzü de Ankara’ya dönük olmalı...

Aksi durum, hepimiz açısından soğuk bir “kış”tır...

Ardan Zentürk / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs