En Sıcak Konular

28 Şubat’ın gizli belgeleri Komisyon’da

30 Temmuz 2012 09:19 tsi
28 Şubat’ın gizli belgeleri Komisyon’da Cumhurbaşkanlığı, “çok gizli” ibareleri belgelerin hepsini Darbe Komisyonu’na gönderdi.

Meclis’e ulaşan belgeleri değerlendiren Komisyon üyesi Karayel, “Devletin en tepe noktası hiçbir bilgiyi esirgemedi. Örnek bir tavır” dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun 28 Şubat sürecinin bilgi ve belgelerini talebi üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatıyla 28 Şubat sürecinin Çankaya’daki kritik belgeleri Meclis’e geçtiğimiz günlerde gönderildi. Tasnifi yapılan belgeleri Meclis’te ilk inceleyen, Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin ile 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel oldu.  
 
Ciddiye aldıklarının göstergesi
 
Çankaya’nın gönderdiği belgelere ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan alt komisyon başkanı Karayel, “Cumhurbaşkanımıza gerçekten minnettarız. Devletin zirvesi komisyonda yapılan işi ne kadar ciddiye aldıklarını gösterdi. Çok gizli belgeler olduğunu gördük. Gerçekten hiçbir bilgi, belge esirgenmemiş. Devletin en tepe noktası bu araştırmada diğer kurumlara da örnek olacak bir tavır sergiledi” dedi. Karayel, gelen belgelerin sadece 28 Şubat dönemine ilişkin değil 1960’tan itibaren tüm darbelere ilişkin olduğunu belirterek, Menderes’in idamına giden süreçle ilgili de önemli bilgiler olduğunu ifade etti.
 
DEMİREL’İN ERBAKAN’A YAZDIĞI MEKTUPLAR
 
Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, gelen belgeler arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a yazdığı çok sayıda mektubunun da bulunduğunu söyledi. Şahin, Çankaya’dan 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısına hazırlık kayıtlarının da komisyon tarafından inceleneceğini kaydetti. Çankaya’dan TBMM’deki komisyona gelen belgeler arasında yer alan, dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kritik 28 Şubat MGK’sından önce yazdığı mektubu STAR yayınlanmıştı. Demirel mektubunda TSK’ya ve yargıya dokunmamasını istediği Erbakan’dan 3 talepte bulunmuştu: “Laik düzeni korumak için mevcut kanunlar harfiyen uygulanmalı, Devrim kanunları uygulanmalı, Devletin kurumlarına köktendinci cereyanların sızması kesinlikle önlenmeli.”

star


Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs