En Sıcak Konular

'Baykal'ın ağzı kan kokuyor'

11 Temmuz 2007 19:41 tsi
'Baykal'ın ağzı kan kokuyor' Genel seçimler öncesi seçmenlerin karşısına bağımsız adaylarla çıkacak olan DTP, Ardahan'da ilk mitingini Göle ilçesinde gerçekleştirdi. Eski DEP'li vekil Hatip Dicle yanı sıra, Kars ve Iğdır'ın bağımsız adayları ve partililerin katıldığı miting Göle f

DTP Ardahan bağımsız adayı Ahmet Yavuz Yılmaz'a destek vermek için gelen eski DEP'li vekil Hatip Dicle çıktığı kürsüde ilginç açıklamalarda bulundu. Dicle, "Dünyanın hiçbir yerinde yasal olan bir partinin 400 şehidi yoktur. O şehit olanlar bizim aydınlarımızdı. Bizim il ve ilçe teşkilatlarında parti yöneticilerimizdi, hepsi faili meçhul şekilde öldürüldü, katilleri bile bulunamadı." diye konuştu.

Seçim politikalarını da değinen Dicle, "Biz diğer milletvekili adayları gibi mazot 1 YTL deyip vatandaşlardan oy istemiyoruz. Biz size hep verdiğimiz sözleri tutmaya çalıştık. Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt sorunudur. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bu ülkenin aydın insanları söylüyor." dedi.

Türklerin ve Kürtlerin birbirleri ile kardeşçe yaşadığı konusuna temas eden Dicle, "Türkler ve Kürtler iç içe yaşıyor. Yeri geldiğinde milletvekili bile oluyorsunuz, peki sizin derdiniz nedir, diye soruyorlar. Bizim derdimizi dinleyen yok, biz derdimizi söylüyoruz. Ama o parlamentoda bile bize izin vermediler. 10 buçuk yıl hapis yattım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı. Dicle, "Bizim derdimiz Türkiye'yi bölmek değil, eğer böyle bir amacımız olsaydı, çıkıp bunu açıkça söylerdik. Bu cesarete de sahibiz, ama hayır diyoruz. Biz Türkiye'nin bütünlüğünü istiyoruz." şeklinde konuştu.

Enver Paşa'nın Türk ırkçılığını yaptığını iddia eden Dicle, sözlerinin devamında; "Enver Paşa Türk ırkçılığını yaparak diğer halkları yok saydı ve Osmanlı devletini maceraya sürükleyerek yok etti. Ama Mustafa Kemal Atatürk, Enver Paşa'nın politikasını gütmedi. Herkese eşit haklar verdi ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Ama sonraları ne oldu. Sizin diliniz yok, hepinizi Türkleştireceğiz dediler. Biz bunu kabul etmedik ve etmeyeceğiz de." diye konuştu.

AK Parti ve CHP'nin politikalarını da eleştiren Dicle, "AK Parti yüreksiz bir hükümettir. Yüreksiz bir hükümetle ülkenin sorunları çözülemez. Ya CHP, Allah en dostumuz olmayan bir ülkeye, böyle bir lider, böyle bir ana muhalefet partisi nasip etmesin. Hem sol olacaksın, hem de demokrasiden ve barıştan yana olmayacaksın. Baykal'ın ağzına bakın, kan kokuyor, kan." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından zafer işaretleriyle, halkı selamlayan partililer miting alanından ayrıldı.

zaman



Bu haber 256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs