iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Marlboro adam?

30 Temmuz 2012 00:01 tsi
Marlboro adam? Tamam yakışıklı ama bu resimleri kim çekiyor? iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Asıl lakabı “Playboy General” ama özellikle internet sirkülasyonuna sunulan bu fotoğrafı “Marlboro Kovboyu”nu daha hak ediyor. İmaj bu. Üstelik “playboy” ünvanını nasıl kazandığına ilişkin somut bilgiler-Yüksel Yalova’nın da kefil olduğu yakışıklılığı haricinde-şimdilik ortada yok.

Suriye Generali Menaf Tlas, Esad sonrası Suriye yönetimine adı en sık geçen isim artık. Yaklaşık iki buçuk hafta önce ülkesinden “ayrıldı” (kaçtı diyemiyoruz!) ve Türkiye üzerinden Fransa’ya gitti.

ABD’nin kendisini desteklediği ve umre vesilesiyle gittiği S.Arabistan’ı arkaladığı da söyleniyor. Bu arada Türkiye’ye yeniden geldi ve hem Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü.

Tlas’ın yükselişi nasıl başladı?

Bu iyi bir soru ve genellikle şu şekilde yanıtlanıyor; Suriye’de Esad sonrası dönem konuşuluyor artık ama lider yok. Bu ciddi bir sorun. İki, Suriye muhalefeti dağınık ve birbirleriyle hele de lider konusunda anlaşmaları zor.

Üç, kaldı ki, Esad sonrası BAAS veya ordunun tamamen tasfiyesi diye bir şey yok. İkisine de ihtiyaç olacak ve bunlarla aynı dili konuşan bir lidere de ihtiyaç var. Dört, Müslüman Kardeşler’i de kırmayacak ama daha ileri gitmesini de engelleyecek bir asker-siyasi de lazım.

İkna edici görünen bu yanıtlar pratikte ne kadar sağlıklı sonuç verir bilinmez ama General Tlas Suriye ordusuna hitap ettiği gibi (Cumhuriyet Muhafızları’nın eski komutanı!) aynı zamanda BAAS da demek! Bu bir gerçek.

Fakat...

Bu madalyonun bir yüzü. Çünkü Tlas’ın bizzat Esad tarafından Suriye dışına çıkarıldığı da söyleniyor! (Esasen General’in Suriye’den “çıkış” öyküsü şu anda bir sır.) Suriye’nin yeni döneme geçişinde arabulucu olması planlanıyor da deniyor.

Demeçlerine bakarsanız hep “Suriye” öznesini kullanıyor. Esad’ı özneye alan suçlamalar, yönetimi bırakması yönünde davetler de bulunmuyor. Ama Suriye ile Esad’ın birlikte olmasının zorluğundan bahsediyor.

Peki şu anda Menaf Tlas ne yapıyor? Tüm taraflarla görüşerek, “Suriye’yi krizden çıkaracak bir yol arıyor”.

"İktidar peşinde değilim. Suriye için güvenlik ve istikrarın peşindeyim. Ve herhangi sıradan Suriyeli vatandaş gibi Suriye'nin yeniden inşasına katkıda bulunma fırsatım olursa hazırım" diyor! Yani “aradığınız adam benim” diyor ve şüpheye kapılanlar için de bir son cümle ekliyor; “Esad ile en son bir yıl önce buluştum”.

Doğrusu vefalı bir davranış değil. Çünkü Tlass ve Esad çocukluk arkadaşı!

Diğer yandan, hadi Batı yakışıklı generali kabul etti ve destekliyor diyelim-ki gerçekten de öyle görünüyor-Doğu niye desteklesin? Mesela Rusya neden koltuk çıksın?

Rusya, Batı’dan da çok Tlass’ı destekleyebilir; Tlass'ın babası Mustafa Tlas, 30 yıl boyunca Hafız Esad'ın değişmez ve güçlü Savunma Bakanı’ydı. Baas rejiminin kendisiydi. Üstelik Suriye’nin Rusya bağlantısıydı!

Şimdi ne kadar Marlboro kareleri verse de, general Tlass bu rejimin ve bu ailenin çocuğu! Kısaca “adam bu”. Çünkü uzlaşı için tam da böyle bir adam aranıyor ve yakışıklı general Tlass tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Hatta... Başbakan Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Putin’e önerdiği, “Esad sonrası” yollardan birinde bu generalin ismi olduğu, bunun üzerine Rus liderin, “o zaman bir düşünelim” dediği rivayet ediliyor.

Geriye tek bir soru kalıyor; Tlass foto-jenik ama bu "al-beni"li kareleri kim çekiyor?

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs