En Sıcak Konular

İran'dan Esad'a destek

29 Temmuz 2012 19:29 tsi
İran'dan Esad'a destek Suriye'li mevkidaşı ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Salihi, ''Suriye yönetimi ve Beşşar Esed'e, verdiği sözleri uygulama fırsatı verilmeli'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye halkının da diğer halklar gibi her hakka sahip olması gerektiğini belirterek, bu ülkedeki reform sürecine destek verilmesini istedi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Salihi'nin, Tahran'da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve beraberindeki heyetle görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Salihi, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de reformların hayata geçirilebilmesi için yönetime fırsat verilmesi gerektiğini belirtti.

''Suriye halkı da diğer halklar gibi tüm haklara sahip olmalı. Çok partili siyasi yapı, meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimleri bu haklardan bazılarıdır ki Esed yönetimi bunları yaptı zaten'' diyen Salihi, Suriye yönetimi ve Beşşar Esed'e, verdiği sözleri uygulama fırsatının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Suriye'de halkın bir kesiminin ülkede değişiklik için ayağa kalktığını, harekete geçtiğini kabul ettiklerini anlatan Salihi, ''yeni anayasa, partiler yasası ve meclis seçimleri'' gibi meşru taleplerin yönetim tarafından yerine getirildiğini söyledi.

Salihi, Suriye'ye karşı komploların arttığını ve bunların arkasında da İsrail'in olduğunu belirterek, ''Siyonist rejiminin Suriye'de yönetimi devirmeye yönelik komplolara öncülük ettiği'' görüşünü dile getirdi.

Bölge ülkelerini, Suriye konusunda bilinçli hareket etmeye ve uyanık olmaya çağıran Salihi, Suriye'ye karşı yürütülen politikanın sonucunun iyi hesaplanması gerektiğini, yanlış adımların herkesi etkileyeceğini belirtti.

Suriye'deki gelişmelerin sonucunun önceden kestirilemeyeceğini, bölgeye hatta dünyaya etkileri olacağını bildiren Salihi, ''Suriye'de yönetim boşluğu olacağı ve bunun da başka bir hükümet tarafından kolaylıkla doldurulacağı'' düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu söyledi.

Salihi, Suriye konusunda akılla, bilinçle ve hayırlı niyetle hareket edilmemesi durumunda herkesin zararlı çıkacağını vurguladı.

'MUHALİFLERİN YÖNETİMLE MÜZAKERE YAPMASINI İSTİYORUZ'

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim de Annan Planı'nı uygulamaya çalıştıklarını ancak bunun engellendiğini söyledi.

Suriye'deki gruplarla görüşme isteklerinin olumsuz karşılandığını belirten Muallim, ''Muhalif grupların, yönetimle müzakere yapmasını istiyoruz'' dedi.

Merkezinde İsrail'in yer aldığı uluslararası düzeyde komplolarla karşı karşıya olduklarını anlatan Muallim, ''Teröristlerin, Şam'ı ele geçirmeye çalıştıklarını ancak yenilerek Halep'e çekildiklerini, onların orada da yenilgiye uğrayacağını'' söyledi.

Muallim, ülkesine yönelik askeri bir saldırı ihtimaline ilişkin, ''Suriye'nin güçlü bir savunması var ve vatanımızı koruyabiliriz'' ifadesini kullandı.

Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs