En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'nin 'İp'i saldırıyı getirdi.

11 Temmuz 2007 18:07 tsi
Devlet Bahçeli'nin 'İp'i saldırıyı getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin miting meydanında Erdoğan'a 'ip atması' ile başlayan gerginlik sonuçlarını veriyor. Halkalı, Bezirganbahçe konutlarında 'Kürtleri istemiyoruz' diye bağıran grup bıçaklarla çevreye saldırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin miting meydanında Erdoğan'a 'ip atması' ile başlayan gerginlik sonuçlarını veriyor. Halkalı, Bezir-ganbahçe konutlarında, dün gece saat 23.00 sıralarında MHP'liler ile konutlarda oturan kişiler afiş asma yüzünden tartıştı. İddialara göre olaydan bir gün önce 2 parti arasında afiş asma yüzünden başlayan gerginlik sonrası Halkalı Toplu Konutları'nı basan yaklaşık 100 kişilik grup, burada bulunan olaydan habersiz toplukonut sakinleriyle çatıştı. Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Ayazma'daki evlerinden Halkalı topluko-nutlara getirilen çevre sakinleri, polisin olaylarda gereken güvenliği sağlamadığı gerekçesiyle tepki gösterip "Burada hiç güvenliğimiz kalmadı. Eli silahlı adamlar sadece Kürt olduğumuz için bize küfredip saldırıyor. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?" dediler. Mahalleliler polisin olaylardan sonra toplanan kalabalığın üstüne panzer sürerek biber gazı sıktığını iddia etti.

CAMLARI TAŞLADILAR
Görgü tanıkları dışarıdan gelen grubun "Burada Kürtleri istemiyoruz", Ya Allah Bismillah Allahu Ekber" sloganlarıyla, taş, sopa ve bıçaklarla çevre sakinlerine saldırdığını ifade ederken, sopalar ve bıçaklarla siteye girerek, sloganlar atan grubun, önlerine çıkan vatandaşları tartaklayarak, bazı evlerin camlarını taşladığı söylediler. Site girişindeki camları kıran MHP'li gruba sitede oturanlar karşılık verdi. Bunun üzerine olaylar büyüdü. Site sakinleri giriş kapısında toplanırken, bölgeye sevk edilen Çevik kuvvet polisi ve polis panzerleri duruma müdahale etti. Mahalleli, polisin MHP'li grubun kaçmasına izin verdiğini, kendilerine biber gazı sıkıldığını iddia etti.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI
Polisin tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştığı grubun polise direnmesi üzerine yaşanan gerginlik, ancak 3 saat sonra kontrol altına alınabildi, polisin bir ara havaya ateş açtığı görüldü. Bu arada saldırgan grup ara sokaklara girerek kayboldu. Olay sonrası sitede yaşayanlar polise, "Neden müdahale etmiyorsunuz? Neden bizim haklarımızı korumuyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Çıkan olayda 4 kişi yaralanarak çevre hastanelere kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri, site çevresinde çevre güvenliğini artırırken, olayların yeniden patlak vermesine kaşı Çevik Kuvvet ekipleri de bir süre daha olay yerinde devriye görevi yaptı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, olaya karışan 3 kişiyi ifadelerine başvurulmak üzere Şehit Ahmet Zeyir Polis Merkezi'ne götürdü.

İP TARTIŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum mitinginde Erdoğan'ı Abdullah Öcalan'ı astırama-makla suçlayarak "Tek başına iktidar olan sensin. Neden asmadın? Oğluna gemi alacak kadar paran var da onu asacak kadar ip mi alamıyorsun? Haydi as" demişti ve kürsüden ip fırlatmıştı. Erdoğan ise partisinin Mersin mitinginde MHP'nin koalisyon olduğu dönemde Abdullah Öcalan'ın idam edilmediğini belirterek "Dün Erzurum'da gayet de aktörlük yönü var, elinde iple dolaşıyor. Bana ip gönderiyor, 'al da idam et' diyor. Bu kadar mahirdin de sana teslim ettikleri zaman yasalar, kanun, yargı ne ise yargı kararını verdiği zaman iktidardaydın ip yoksa millet sana ip gönderirdi" demişti.

Birgün



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,617 µs