En Sıcak Konular

Haberin şampiyonu seçim

11 Temmuz 2007 18:05 tsi
Medya Takip Merkezi’nin medya raporu, Haziran ayının haber şampiyonunun seçim olduğunu ortaya koydu. AK Parti Haziran ayında medyanın en çok yer verdiği siyasi parti, haber sayısı en çok artış gösteren siyasetçi Uzan...

Rapora göre AK Parti Haziran ayında medyanın en çok yer verdiği siyasi parti olurken, CHP ise ağırlıklı olarak televizyonlarda yer buldu. Rapora göre, haber sayısı en çok artış gösteren siyasetçi de Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan.

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan Haziran ayı medya raporuna göre, 22 Temmuz’da yapılacak seçimlerle ilgili haberler Haziran ayında yüzde 27’lik bir artış gösterdi. Yazılı basında Haziran ayında seçimle ilgili toplam 9 bin 393 haber yapılırken televizyonlarda ise yaklaşık 730 saat seçimle ilgili haber ve programlara yer verildi.

Rapora göre, Haziran ayında siyaset medyasının en çok yer verdiği parti AKP oldu. AKP, gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında en çok haber olan siyasi parti olurken, yazılı, görsel ve elektronik basında toplam 28 bin 543 habere konu edildi. AKP haberleri, televizyonda da 292 saate yakın bir süre izleyici ile buluştu.

EKRANLARIN PARTİSİ CHP OLDU
Rapora göre CHP ise siyaset medyasının en çok yer verdiği ikinci parti oldu. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından CHP’nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması, medyada geniş yankı yaptı. Haziran ayında siyasi partilerin milletvekili aday isimlerini açıklamasıyla da gündeme gelen CHP, yazılı, görsel ve elektronik basında toplam 20 bin 798 habere konu oldu. Televizyonlar ise CHP’ye toplam 300 saat yer ayırdı. CHP’nin TV ekranlarında yer alma süresi, iktidar partisi AKP’yi bile geride bıraktı.

Medyanın yer verdiği diğer siyasi partiler ise 9 bin 736 haberle MHP, 8 bin 535 haberle DP, 8 bin 388 haberle ANAVATAN oldu.

EN MEDYATİK SİYASETÇİ BAŞBAKAN
MTM raporuna göre, medyada en çok konuşulan siyasetçi de Başbakan Erdoğan oldu. Mayıs ayına göre haber sayısı düşmesine rağmen Başbakan Erdoğan, Haziran ayının da en medyatik siyaset adamı oldu. Seçim döneminin yaklaşmasıyla birçok ilde seçmenle buluşan Erdoğan, Anamuhalefet partisi ile girdiği polemiklerle de gündemden düşmedi. Yazılı, görsel ve elektronik basında toplam 21 bin 946 habere konu olan Erdoğan, 220 saat ekranlarda kaldı.

Rapora göre, Haziran ayında Cenevre'ye giderek, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan Deniz Baykal, medyanın en çok yer verdiği ikinci siyaset adamı oldu. Terör örgütüne ve Kuzey Irak’taki olaylara dair çeşitli açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Deniz Baykal, seçim konusuyla da gündeme taşındı. Baykal, medyada, 6 bin 710 habere konu olurken, 64 saat süreyle ekranlarda yer aldı.

CEM UZAN TIRMANIŞTA
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise çeşitli illerde yaptığı halka sesleniş konuşmaları ve seçim kampanyalarıyla gündeme gelen bir diğer siyasetçi oldu. Uzan’ın, Mayıs ayına oranla haber sayısında yüzde 82’ye yakın bir artış görülürken, Haziran ayı boyunca da toplam 2 bin 508 habere konu oldu.

haber7



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs