En Sıcak Konular

CHP'de ilk PM’de koltuk sayısı arttı

29 Temmuz 2012 10:48 tsi
CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi'nin (PM) ilk toplantısı dün gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi yerel seçimlere götürecek yeni Merkez Yönetim Kurulu'ndaki (MYK) koltuk sayısını artırma önerisine PM'den onay aldı. Tüzükte, MYK'daki koltuk sayısı genel başkan ve genel sekreter hariç 15 adet olarak düzenleniyor. Ancak Kılıçdaroğlu, kadın ve gençlik kollarına atama yapmayacak.
 
Tüzükte bu iki koltuk dışındaki bazı alanlar ise yeniden düzenlendi. Buna göre, iletişim, basın, tanıtım ve halkla ilişkiler ikiye ayrılarak, iletişim, basın ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcılığı ile halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı oluşturuldu. 'Meslek kuruluşları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları' üçe ayrılarak, üç genel başkan yardımcılığı alanı haline getirildi.
 
Tüzükteki 'sosyal politikalar' alanı 'çevre ve sosyal politikalar' haline getirildi. Tüzükte bulunmayan 'kamu politikaları' başlığı ile yeni genel başkan yardımcılığı da oluşturuldu. 'Kamu politikaları' koltuğu, hükümet icraatlarını takip edecek.
 
RESMİ AÇIKLAMAYI YAPMADI
 
Kılıçdaroğlu, PM'nin ardından, beklendiği gibi MYK ile ilgili resmi açıklamayı yapmadı. Yeni MYK, PM üyeleri arasından Kılıçdaroğlu tarafından atanacak. Kılıçdaroğlu'nun resmi açıklamayı bugün ya da pazartesi günü yapabileceği belirtildi.
 
Kılıçdaroğlu, basına kapalı toplantıda, yeni PM üyelerine, ''Yokuşta akmayan ter, inişte gözyaşına dönüşebilir. Ter dökeceğiz ki başarıyı hep beraber kucaklamış olalım. Daha fazla sokağa  ineceğiz, halka gideceğiz, üye sayısını artıracağız' dedi. Medyaya konuşulmaması isteyen Kılıçdaroğlu, 'Partiyi zor duruma sokacak açıklamalar yapmayın' uyarısında bulundu.
 
 CHP'DEN 'BÖLÜNME' DÜZELTMESİ
 
 Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nin ilk toplantısında Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklama yaparken iki 'dil sürçmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, PM girişinde hükümetin Suriye politikasını eleştirirken "Sayın Davutoğlu ve Sayın Başbakan'a bir başka soruyu daha bu vesileyle sormak isterim. Suriye politikanızın sonucunda Türkiye'nin parçalanabileceğini öngörmüş müydünüz? Eğer bütün dünyanın tahmin edebildiği bu gelişmeyi öngörmediyseniz siz bir stratejik körlük içindesiniz" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, ayrıca şunları kaydetti: "16 Haziran 2005 tarihinde gazetelerde şöyle bir haber var. Sayın Erdoğan'ın bir konuşması. Erdoğan dönemin ABD Başkanı Sayın Bush'a şunları söylüyor. 'Esed Türkiye'de liderlik yapabilme kapasitesine sahip en iyi isim. Ancak Suriye'de sorun adamda değil sistemde. Türkiye'de Beşar Esed'e yardımcı olup sistemi geliştirmek ve değiştirmek hem bölge, hem de dünya için çok doğru bir yol. Suriye'yi karıştırarak çözemezsiniz."
 
Basın toplantısının ardından Genel Merkez'den açıklanan düzeltilmiş metinde "Suriye politikanızın sonucunda Türkiye'nin parçalanabileceğini öngörmüş müydünüz" cümlesi, "Suriye politikanızın sonucunda Suriye'nin parçalanabileceğini öngörmüş müydünüz" şeklinde değiştirildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Esed Türkiye'de liderlik yapabilme kapasitesine sahip en iyi isim" cümlesi de "Esed, Suriye'de liderlik yapabilme kapasitesine sahip en iyi isim" şeklinde düzeltildi.
 
 'SAVAŞA HAYIR' BİLDİRİSİ
 
PM'nin ardından Suriye konulu bir bildiri yayımlandı. Bildiride, 'Halkımız savaşa karşıdır, Suriye halkının düşmanımız değil dostumuz olduğunu bilmektedir. CHP savaşa hayır, barışa ve istikrara evet demekte, Suriye halkına dostluk elini uzatmakta ve bölgeye dışarıdan müdahalelere karşı çıkmaktadır" denildi.
 
bugün





 

Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs