En Sıcak Konular

Tek gözlü maskotlar satmadı

28 Temmuz 2012 15:54 tsi
Londra 2012 Olimpiyatları'na ait satışa sunulan ürünler tam bir fiyasko ile sonuçlandı

Londra 2012 Olimpiyatları'na ait satışa sunulan ürünler tam bir fiyasko ile sonuçlandı. 10 bin resmi ürünün satışa sunulduğu Londra 2012 Olimpiyatları'nda organizatörler satışa sunulan ürünler için 1,5 milyon liralık satış hedefledi ancak normalin iki katına satılan ürünler halk tarafından beğenilmeyince satışlar da tıkandı. 

SATIŞLARDA SON DURUM NE?
1,5 milyon euroluk satış hedefleyen organizatörler olimpiyat logosuz 10 euroya satışan tişörtleri 20 eurodan satmaya çalışıyor. Bu doğrultuda, lastik ördekler, fincanlar, tişörtler ve şemsiyeler olimpiyatların maskotu olan animasyon karakterler Wenlock ve Mandeville, İngiliz bayrağı ve Olimpiyat logosu ile süslendi.

Olimpiyat organizasyon komitesinin resmi sitesi Logoc'ta da efsanevi olimpiyatçıların imzalarının olduğu resimler 1000 euroya satışa sunuldu. Sınırlı üretim olimpiyat logolu ayıcıklar ise 130 euro civarında.

MASKOTLAR DA SEVİLMEDİ
Geçen yıl ülkedeki hediyelik eşya satışlarının yüzde 60'ını gerçekleştiren Paygar Sediqi, "Tişörtler 20 euro yani normalin iki katı. Kimse almıyor. Maskotlar İngilizler tarafından sevilmedi." dedi.

Locog'un sloganı "5 euro ya da  500 euronuz varsa, burada sizin için ürünler var" olsa da olimpiyatlarda hedeflenen satış bundan sonra da gerçekleşemeyecek gibi gözüküyor.
10 Euro'ya satılan olimpiyat meşalesi minyatürü ise bu ürünler arasında en popüleri.

OTEL FİYATLARI YÜZDE 300 ARTTI
Olimpiyatları izlemek için Londra'da bulunanlar, yüzde 300'e varan otel zamlarıyla oda kiraladılar.

Şehir merkezindeki ortalama bir otelde bir hafta konaklamanın bedeli 2,891 sterline yükseldi. Santander'in araştırmasına göre, Londra'nın doğusunda gerçekleştirilecek olimpiyatlar kapsamında günlük konaklayacak izleyici sayısının 180.000 olması bekleniyor. Tüm otellerde rezervasyonların dolduğunu bildiren yetkililer, otel fiyatlarının yaklaşık yüzde 300 oranında arttığı bilgisini verdiler.

7 MİLYAR DOLARLIK OYUN

İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayan ‘2012 Olimpiyat Oyunları’ dev bir ekonomi. Ürün satışı, sponsor ve yayın hakkı gelirleriyle 7 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan oyunların İngiltere’ye ekonomik katkısı ise 26 milyar doları bulacak.

2012 Olimpiyatları sponsorluk, yayın hakkı ve lisanslı ürün satışlarıyla 7 milyar dolarlık gelire ulaşarak rekor kıracak. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın İngiltere ekonomisine katkısı ise 26 milyar doları bulacak.

Habertürk



Bu haber 1,298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs