En Sıcak Konular

'Arap Baharı Türkiye'ye sıçradı'

28 Temmuz 2012 08:50 tsi
'Arap Baharı Türkiye'ye sıçradı' 500 milyar doların yarısı...

ABD'nin 'Ekonomik Tetikçi' John Perkins, Takvim gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu. Yeni Dünya Düzeni'nde Türkiye'nin çok aktif ve güçlü olacağına dikkat çeken Perkins'in açıklamaları şöyle: Birçok ülkede esen Arap Baharı, Türkiye'yi de 'ekonomik' boyutlarıyla içine aldı. 2009-2012 arasında Amerika'dan çıkan Arap sermayesi 500 milyar dolar... Bunun 250 milyar doları Türkiye'ye ulaştı. Türk ekenomisinin bu derece güçlü olmasının sebeplerinden biri de kuşkusuz bu sıcak para girişi. Yapılan gizli araştırmalarla, 2015 yılında Türkiye'deki Arap sermayesinin 1 trilyon dolarlık bir rakama ulaşacağı ortaya çıktı.

İSPANYA VE İTALYA

Başta İspanya ve İtalya olmak üzere, Arap sermayesini ülkelerine çekmek için çok önemli hamleler yaptı. Ancak işe yaramadı. Araplar, Avrupa'dan da paralarını çekmeye başladı. 2001'de Türkiye'den bir gecede, 3.5 milyar dolarlık para çıkışı oldu. Bu meblağ Türkiye'de krize neden olan en önemli hamleydi. Benzer hamleler son yıllarda da denendi, birkaç gün içinde 10 milyar dolar para Türkiye'den gitti. Ancak Türkiye'ye akan Arap parası o kadar güçlüydü ki, bu hissedilmedi bile. Bunun Amerika'yı yöneten güç de farkına vardı.

PARA VE SÖZ HAKKI

Ekonomik olarak güçlü olan ülkeler, söz sahibi olur. Türkiye'de ekonomik olarak güçlü kaldığı sürece, her konuda söz hakkı bulunacak. Başta ABD ile Rusya olmak üzere Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın her konuda söz hakkının olmasının en temel sebebi ekonomik güçtür.

ESAD'IN TÜRKİYE'DEKİ SERVETİ

Libya'nın öldürülen lideri Kaddafi'nin Türkiye'de 1.5 milyar doları olduğunu belirten John Perkins, Esad'ın da bir miktar parasının İstanbul'da olduğunu söyledi. Perkins, "Esad'ın büyük bir serveti var. Dünyanın birçok ülkesinde gizli hesabı var. Bunlardan biri de Türkiye. Uluslararası çalışmalara göre Esad'ın Türkiye'de yaklaşık 600 milyon dolarlık bir mevduatı bulunuyor" dedi.



Bu haber 3,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs