En Sıcak Konular

Başbuğ, salça fabrikası açarsa!...

11 Temmuz 2007 17:43 tsi
Başbuğ, salça fabrikası açarsa!... 

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Osman Yüksel Serdengeçti’nin MHP’ye katılım süreci aslında zannedildiğinden çok daha uzun ve sancılı olmuş. Serdengeçti, Türkeş’in çağrılarını neden reddetmişti ve ünlü "Ey Türk titre ve kendi

Osman Yüksel Serdengeçti, Türkeş’in çağrılarını neden reddetmişti ve ünlü "Ey Türk titre ve kendine dön" vecizesinin nasıl kullanmıştı? Türkeş salça fabrikası açarsa... 

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Osman Yüksel Serdengeçti’nin MHP’ye katılım süreci aslında zannedildiğinden çok daha uzun ve sancılı olmuş.

Yüksel Serdengeçti’nin geçirdiği hastalık sebebiyle vücudunda titremelerin meydana gelmesi ve tam da bu dönemde MHP’ye katılma kararı almasını esprili bir şekilde: “Ey Türk, titre ve kendine dön!”, dediniz; biz de hem titredik hem de kendimize döndük.’ şeklinde ifade etmiş.

Dönemin MHP kurmaylarından Şevket Bülent Yahnici, milliyetçiliğiyle bilinen; fakat yıllarca MHP dışındaki sağ partilerde milletvekilliği yapan Osman Yüksel Serdengeçti’nin, Türkeş’in partiye katılma çağrılarını uzun seneler nasıl reddettiğini ve nihayet hangi sebeple kabul ettiğini Seçimli Yıllar’da anlatıyor.

Haber Kanalı 24’ün dikkat çeken yapımlarından Seçimli Yıllar, Türk siyasi tarihinin bilinmeyenlerini gözler önüne sermeye devam ediyor.

"KOMÜNİST DE KIRMIZI SALÇA DA"

Programda ayrıca Türkeş’in bir salça fabrikasının açılışında yaptığı konuşmada fabrikadan bahsetmeyi unutarak sadece komünizmle mücadeleye vurgu yapması ve bunun sebebi sorulduğunda da “Canım, heyecanlanınca unutmuşum; ama zararı yok, nasıl olsa salça da kırmızı komünistler de kırmızı!” demesini Şevket Bülent Yahnici’nin ağzından dinleyeceğiz.

Belgeselin bu haftaki diğer konuları arasında ise 80 darbesi sonrasında Özal’ın hükümet kurma çalışmaları ve bu çabaların getirdiği zorlu süreç yer alıyor. Dönemin önemli isimlerinden Halil Şıvgın; Turgut Özal ile Sedat Güneral Paşa arasında geçen gergin dakikaları, hükümet kurma yolundaki Milli Güvenlik Kurulu engelinin ‘mektup resti’ ile nasıl aşıldığını anlatırken Türk demokrasisinin geçtiği dolambaçlı yolları hatırlamamızı sağlıyor.

Seçim afişlerinin yapıştırılış sürecine ve bu mesleği yapan kişilerin başından geçen ilginç olaylara da yer verilecek olan programda, bu alanda daha önce duyulmamış hikayeler bizzat kahramanları tarafından anlatılıyor.

Yaşar Taşkın Koç’un hazırlayıp sunduğu; Yönetmen Okan Başara ile asistanlar Alperen Keskin ve Ece Güneş’ten meydana gelen Ankara ekibinin çalışması olan Seçimli Yıllar, 5.bölümü ile Bugün 20.15’te 24 ekranlarında.

Kaçıranlar için programın tekrarı aynı gece 01.15 ve Pazar günü 18.10’da…

haber7



Bu haber 1,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs