En Sıcak Konular

Türkiye için yeni Anayasa yazmışlar

11 Temmuz 2007 17:08 tsi
Türkiye için yeni Anayasa yazmışlar "Vatanın bölünmez bütünlüğü"nü korumak için yola çıkan bir grup 'Vatansever', 'Alperenist Anayasa' hazırlayarak, adeta "Türk yurdu bölünecekse biz böleriz" demişler!

Eyüp Sarı'nın haberi

Seçimlerde yeni bir “sivil anayasa” vaadi ediledursun, bugünlerde internetteki bazı alışveriş siteleriyle sahaflarda rastlanan bir kitap, birtakım ulusalcıların yürürlükteki anayasaya alternatif, ulusalcı özellikler taşıyan yeni bir Anayasa yapacak kadar ileri gittiklerini ortaya koyuyor. Komikliğe varan bazı düzenlemelerin bulunduğu alternatif anayasada, Türkiye için para birimi olarak YTL yerine “Türq” öneriliyor.

Gittigidiyor.com'da da satışa çıkarılan “Alperenizm&Anayasa” isimli “alternatif anayasa”da eski bir asker olduğunu öne süren Selahattin Sakızcı isimli yazar, “Alperenist Anayasa” adını verdiği metnin girişinde bir gençle arasında geçen diyaloga yer veriyor.

Alperenist toplum organları

Kapitalizm, komünizm, Alperenizm etrafında dönen konuşmalarda, “varoluşun birim varlığı”, “yapısal bilgi bankası”, “Alperenist toplum organları”, “milli vatandaşlar” gibi ilginç kavramlar kullanılıyor.
Alperenizm ile demokrasi arasındaki temel farklar anlatılıyor, Anayasanın millileştirileceği belirtiliyor ve “Tam Alperenist Başkanlık Sistemi” ile 100 yıllık plan-programlar yapacak hükümetin de üstünde bir “Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı” kurulması öngörülüyor.

Alperen Ablalar Birliği

“Türk gençliği hemen Türk Alperenleri adı altında örgütlenmeli. Bu iki örgütün iki kanadı olacak; Alperen Ağabeyler Birliği ve Alperen Ablalar Birliği” çağrısı yapılan giriş metninde “Ne kadar Türk isek o kadar insan ve Müslümanız” deniliyor.

Herhangi bir yayınevi veya matbaa bilgisi bulunmayan 292 sayfalık kitaptaki “alternatif anayasa” metni 166. maddeden oluşuyor. Büyük bir bölümü yürürlükteki 1982 Anayasası'na benzetilen “Alperenist Anayasa”daki ilginç ulusalcı rötuş ve düzenlemeler dikkat çekiyor.

Yeni para birimi: Türq

“Alperenist Anayasa”nın en ilgi çekici bölümü olan 2. ve 3. maddesinde Türkiye'nin para birimiyle ilgili olarak şöyle bir teklif getiriliyor:
“Para birimi Türq olup, bir Türq 0.6859 ons 24 ayar altın karşılığıdır. Alt birimleri bir Türq'ün ondokuzda biri olan bir Mete ve bir Mete'nin yüzde biri olan bir Kuruş'tur.”

Devlet her türlü alacağını Türq olarak tahsil ediyor ve alacakları için de geçerli faizi uygulama hakkını saklı tutuyor.

Başkent taşınıyor

Anayasa'nın değiştirilemeyen ve değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen 3. maddesi “Alperenist Anayasa”da değiştiriliyor. Ankara'nın başkent olduğu kabul edilmekle birlikte gereklilik doğması halinde yeni kurulacak bir kentin de Ankara yerine başkent yapılabileceği ifade ediliyor.
“Alperenist Anayasa”da hâlihazırdaki seçim sistemi yerine iki turlu seçim sistemi getiriliyor. Kadınlar nüfuslarıyla orantılı olarak mecliste temsil ediliyorlar ve milletvekili yemin metni de değiştiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık unvanları kaldırılıyor yerlerine Devlet Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı getiriliyor. “Alperenist Anayasa”nın 95. maddesine göre Devlet Başkanları şu şekilde seçiliyor:

“Devlet Başkanı, genel seçimi kazanmış partinin göstereceği üç aday içinden il meclislerince, kırk yaşını doldurmuş elli yaşını aşmamış, en az zorunlu öğrenimini tamamlamış ve seçilme niteliklerine sahip Türk vatandaşları arasından beş yıllık bir süre için seçilir.”
Genelkurmay Başkanı aynı zamanda Milli Savunma Bakanı'nın yetkilerini de taşıyor.

“Toplum mühendisi” bir kurum”

Kritik görevlere sahip olan Devlet Başkanı'nın görevleri arasında Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı başkanını atamak da bulunuyor.

“Alperenist Anayasa”nın 123. maddesinde çerçevesi çizilen ve sınırsız yetkileriyle hükümetin de üzerinde olan Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı, toplum mühendisliği amacıyla kuruluyor. Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı'nın kuruluşunu öngören 123. madde biraz karışık ve biraz da uzunca:  “Her Türk vatandaşının, vatandaşlık kimliği ve bu kimliğinin haklarını, yetkilerini ve sorumluluklarını, birbirlerinin ürünü ve eşitliği, mutlak bütünlük içinde, milletimizin ve vatanımızın kendilerine sunduğu ve tarihimizin miras bıraktığı, her tür nitelik ve nicelikteki, doğru, gerçek, akılcı ve güzel; değerler, kavramlar, gelişmişlikler, bilimler ile ve rehberliklerinde milletimizin ve vatanımızın geleceklerinin tarihlerini onurla ve başarılarla yazmak, vatandaşlık kimliklerini ve bu kimliklerinin haklarının, yetkilerinin ve sorumluluklarının birbirlerinin ürünü ve eşitliği mutlak bütünlüğünü ve mutluluklarını, süratli, etkin, hür ve verimli olarak, tesbit etmek, korumak, geliştirmek, mümkün olan en kısa zaman dilimi içinde, aynı anda ve en yüksek değerlerde, daima hissetmek, yaşamak, yaşatmak ve paylaşmak, için; her tür, nitelik ve nicelikteki, doğru, gerçek akılcı ve güzel değerleri, kavramları, gelişmişlik standartlarını ve bilimlerini araç ve amaç edinerek milli toplum bilincini ve ilk hedefi bilgisizliği ortadan kaldırmak ve bilgilendirmek olan, etkin, süratli, verimli, uygulanabilir ve zaman içinde milli toplum bilinci ve hedeflerinden sapmadan, geri adımları önleyen, gözden geçirilebilir; Milli hedefleri tesbit etmek, korumak, geliştirmek ve yaşatmak için, Anayasal hak, yetki ve sorumluluklar üstlenen bağımsız bilim kurulu; Milli toplum bilinç ve hedefler danıştaylığı kurulur.”

Üniversiteler “bilimkenti” oluyor

Kurum şu kişilerden oluşuyor: 100 yıllık hedefler tespit edip planlayan bu kurum, Milli Eğitim ve Öğretim Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bilimkentlerinde (üniversiteler) bilimin her alanında görev yapan en yüksek bilim kariyerlerine sahip Türk bilim adamlarından oluşuyor. “Alperenist Anayasa”ya göre bu Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı'nın aldığı kararlar kesin olduğu gibi her gerçek ve tüzelkişinin de bu kararlara uyma zorunluluğu var. Aksi halde ağır cezalar öngörülüyor.

Dehşet senaryosu

Anayasa Mahkemesi vereceği kararlar için bu Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı'nın görüşünü alıyor. Radyo, televizyon ve haber ajansları faaliyetlerini Anayasa gereği Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı denetiminde yürütüyorlar. Kurum aynı zamanda ülkedeki azınlıkları gerek gördükçe denetleme yetkisine sahip oluyor. Devletin bütçesi de bu kurumun hazırladığı hedeflere göre belirleniyor. Sanatçı tanımını ise yine Anayasadan aldığı hakla bu kurum yapıyor. Herhangi bir konuda verilecek karar, ilgili bölüm başkanlığınca incelenip olur verildikten sonra Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı Gazetesi'nde yayımlanıyor.


Söz konusu Anayasanın 158. maddesine göre millî kalkınma plan ve projeleri hükümetle birlikte Milli Bilinç ve Hedefler Danıştaylığı tarafından hazırlanıyor. Bu projeleri uygulama hakkı da Alperen Türkistan Kalkınma & Merkez Bankası A.Ş'ye ve bağlı şirketlere ait oluyor.

Hilafet Vakfı kuruluyor

Madde 124'te Devlet Başkanlığı'na bağlı özerk Türk bilim vakıf tüzelkişiliği olan Hilafet Vakfı kuruluyor. Hilafet Vakfı, tüm İslam kurum, kuruluş ve tesislerini yeniden düzenleyip, geliştirerek ve koruyarak sevk ve idare etme sorumluluğunu üstleniyor.

Hilafet Vakfı, düzenlemeye göre giderlerini kişiler tarafından yapılan malî yardımlar ve Zekat Vakfı'ndan koşulsuz yapılan yardımlardan ihtiyacı kadarını alarak karşılıyor.

Hilafet Vakfı bünyesindeki Zekat Vakfı ise Türkiye'deki Müslümanların zekât ve yardımlarını, dağıtım için koşullu ya da koşulsuz olarak teslim edecekleri tek kurum olma özelliğini taşıyor. “Alperenist Anayasa”ya göre insanlığın ve İslam'ın lideri ancak Türk devleti olduğundan, “Yalnızca Türk milleti, İslamın bayraktarlığını onurla ve bilimle yapabilir ve yüceltebilir. Ve bunu da ancak Türk devletinin denetimindeki, bağımsız Hilafet Vakfı ile tarihsel tecrübelerini de katarak başarabilir.”


Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni de yeniden kuran “Alperenist Anayasa” okuyanları kimi zaman güldüren, kimi zaman hayretlere düşüren ve kimi zaman da dehşete düşüren düzenlemelerle dolu. Hemen her taşın altından ulusalcıların çıktığı bugünlerde bir sahafta karşılaşıp sizinle paylaşmak ihtiyacını hissettiğimiz kitabın gerçekten bir projenin ürünü mü yoksa kötü bir şaka mı olduğuna siz karar verin.

(www.renklidergisi.com)



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs