En Sıcak Konular

Baykal vekile dokunacak!

11 Temmuz 2007 16:12 tsi
Baykal vekile dokunacak!
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaduvar Mahallesi'nde yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesislerinin temel atma töreninde konuşan CHP lideri Baykal, '15 gün sonra yeni bir Türkiye var. Her şey değişecek'' dedi.

 Baykal, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaduvar Mahallesi'nde yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesislerinin temel atma töreninde, Mersinliler için bugünün tarih açısından önemli olduğunu, miting trafiğine ara vererek bu coşkuyu paylaşmak üzere Mersin'e geldiğini söyledi.

Baykal, teknik bakımdan hem çağdaş, hem teknolojik bir arıtma tesisinin kurulacağını, birçok kıyı kentinde bile bu ölçüye sahip bir tesis bulunmadığını belirtti.

Hem biyolojik, hem de kimyevi olarak arıtılacak suyun ''pırıl pırıl'' denize bırakılacağını anlatan Baykal, ''Daha önce Mersin etrafında altın künye gibi bir sahil düzenlemesi yapılmış ve bu çalışma da kentin değerini artırmıştı. Şu anda görünmeyen alanlarda da başarılı bir çalışmaya imza atılıyor. Artık Mersinli atık ve kirli suyunu denize bırakmayacak'' dedi.

Deniz Baykal, sosyal demokrat belediyelerin böyle çalışmalar yapması, çevreye, insana ve kente saygılı projeler gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti.

CHP lideri Baykal, seçim sürecinde olunduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

''15 gün sonra yeni bir Türkiye var. Her şey değişecek ve her şey daha güzel olacak. Hep birlikte bunu yapacağız. Değişimin başında Mersinliler yer alacak. Sakın ha şaşırmayın. CHP'nin, Mustafa Kemal'in yolundan sakın şaşırmayın. Çiftçinin sorununa da çözümü biz getireceğiz. 22 Haziranda Mersin Limanı'ndan 106 bin ton limonun Arjantin'den giriş yaptığını öğrendik. Narenciye üreticisi, ürününü satamazken, satış için uygun ortam aranırken, limon ithal ediliyor. Bu hareket, narenciye üreticisine sabotaj niteliğinde. Gerçi bu dönemin tipik uygulamaları bunlar. Bunlara alıştık.''

Deniz Baykal, 22 Temmuzun ardından başta çiftçi olmak üzere birçok kesimin sorunlarına çözüm bulacaklarını belirterek, ''Dürüst bir siyasetin yapıldığı, dokunulmazlıkların kalkacağı, halkın hakkının aranacağı Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefinin ve onurunun korunacağı bir dönem olacak. İnşallah hep birlikte yeni bir Türkiye yaratacağız'' diye konuştu.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da atık su tesisi için 2000 yılından bu yana uğraştıklarını, gerekli desteği alabilmek için 7 kere yurt dışına çıktıklarını ifade etti.

Kanalizasyonların denize bırakılmadan, 270 bin dönümlük alanda kurulu tesiste arıtılacağını belirten Özcan, ''Antalya'dan sonra Mersin de turizme talip olacak'' dedi.

Özcan, Mersin için önemli olan Hafif Raylı Sistem Projesi'nin de DPT tarafından onaylanmadığını, buna karşın Mersin'den daha az nüfusa sahip olan Samsun ve Eskişehir'e bu konuda destek verildiğini, bunun nedeninin de kendilerinin muhalefette olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Konuşmaların ardından Baykal, tesisin temelini attı.

gerçekgündem



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs