En Sıcak Konular

Kemal Abi Ronaldinho’yu da al!

11 Temmuz 2007 15:59 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 1’inci sıradan milletvekili adayı olduğu Eskişehir’i ihya etti. Eskişehirli istiyor Kemal Abi yapıyor.


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 1’inci sıradan milletvekili adayı olduğu Eskişehir’i ihya etti. Şehre kamp kuran Unakıtan, elindeki ’sihirli değnekle’ 1 ay gibi kısa sürede birçok proje başlattı, yarım kalanları tamamladı. İşte Kemal Abi’nin Eskişehir’deki seçim öncesi icraatları...

Eskişehir’de kelimenin tam anlamıyla Kemal Unakıtan rüzgarı esiyor. Maliye Bakanı Unakıtan, AKP 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildikten sonra sokak sokak, köy köy Eskişehir’i arşınlamaya başladı. 1 ay gibi kısa bir sürede birçok projeyi başlatan, yarım kalan çalışmalar için düğmeye basan, Eskişehirspor’a yıldız tarnsferler yapan Eskişehir’in ’Kemal Abisi’, Maliye Bakanı olmanın avantajını da sonuna kadar kullanıyor.

Önce Eskişehir, yoksa zırnık yok

Bakan Unakıtan 11 Haziran’da partisinin Eskişehir milletvekili adaylarını tanıttığı toplantısında da Eskişehir’e bereket yağdıracağının mesajlarını vermişti: “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı’yım. Bundan sonra önce Eskişehir. Çevre yollarını genişletme çalışmaları sürüyor. Bakan arkadaşlarıma önceliği Eskişehir’e vermelerini söyledim. Vermezlerse ne olur? Maliye Bakanı’ndan zırnık para alamaz kimse. Ya Eskişehir’e hizmet ya güle güle. Ne yapalım? Beni Maliye Bakanı yapmışlar, yapmasaydılar.”

Kemal Abi Ronaldinho’yu da al!

2 dönemdir DSP’li Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in belediye başkanlığını kazandığı, 2002 seçimlerinde ise 6 milletvekilin 3’ünü CHP’nin çıkardığı Eskişehir’de seçim öncesi tahminler CHP’nin yine güçlü olduğunu gösteriyor. İşte bu yüzden de Unakıtan Eskişehirliler’in en büyük sevgilisi futbol takımları Es Es’e de ‘damardan’ girdi. Bir zamanların efsane takımı, geçen yıl ise 2 lig A’da mücadele eden Eskişehirspor’a önce 500 bin YTL’lik bir kaynak oluşturdu, ardından yıldız futbolcu Sergen Yalçın ile Antalyaspor’dan golcü Coşkun Birdal’ı transfer etti. Ayrıca Süper lig takımlarının da transfer listesinde olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi takımından Serdar, Ömer ve Sezgin’i; Gençlerbirliği Oftaş’tan ise Doğan’ı aldı. Bu futbolcuların sadece bonservisi için 2.5 milyon YTL harcandı. Şimdi taraftarlar ’Kemal abi başkan, Es Es şampiyon’ ve ’Kemal abi bize kıyak yapsana, Ronaldinho’yu da alsana’ tezahüratlarıyla şehri inletiyor.

Yollar yapılıyor, kavşaklar açılıyor

Kemal Unakıtan şehir düzenlemesi konusunda da kolları sıvadı:

Eskişehir’i Kütahya yoluna bağlayan ve yapımına 12 yıl önce başlanan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yılan hikayesine dönen Basma Köprülü Kavşağı hız kazandı. Müteahhitten “8 milyon YTL gelirse 4 ayda biter”cevabını alan Unakatın, “Ne diyorsun? Hızlı bir şekilde yap. Burası Maliye Bakanı’nın kanatları altında” dedi.

Eskişehir’de şehir merkezinden geçen tren yollarının şehiriçi trafiği rahatlatmak için yerin altından geçirilmesi projesi de yıllardır sürüyordu. Unakıtan şehre, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı davet etti. Proje hız kazandı.

Çevreyolu 2 şeritten 3 şeride çıkarılacak. İhaleye önümüzdeki günlerde çıkılacak

Eskişehir’i İstanbul’a bağlayan Bozüyük-Mekece arasındaki karayolunun duble yol yapılması için düğmeye basıldı.

Eskişehirli çiftçiye kuraklık desteği

Uzunluğu 2.300 metre, eni ise 50 metre olan Anadolu Üniversitesi içindeki Eskişehir Havaalanı’nın uluslararası havacılık standartlarına uygun olması için, 3 bin metre uzunluğunda ve 70 metre eninde gerekiyor. Konu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi rektörlüğü arasında yaşanan sorumluluk tartışması nedeniyle tıkanmıştı. ’Kemal Abi’ buna da el attı ve Belediye Meclisi dün acil olarak toplandı. Eskişehir Havaalanı’nın 3 bin metreye çıkarılması için Gazipaşa Mahallesi’nin istimlak edilmesi kararlaştırıldı.

Eskişehir merkezdeki 24 muhtarlığa Maliye Bakanlığı’ndan bilgisayarlar dağıtıldı. Ayrıca Eskişehir’deki köy muhtarlıklarına da bilgisayar dağıtılacağı ve bu rakamın ikinci aşamada 83’e çıkacağı söyleniyor.

Unakıtan dün Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’le birlikte, Eskişehir’deki 11 bin 600 çiftçiye kuraklık desteği verileceğini söyledi.

CHP: Bunların hepsi şov

CHP Eskişehir İl Başkanı İsmet Süder: Yaptıkları çok klasik, eskiden kalma seçim çalışmaları. 4.5 yıldır Eskişehir’e ne yapmışlar ki şimdi yapsınlar. Şov yaptıkları Basma Kavşağı’nın planlamadan onayı yok. Göstermelik olarak çalışmalar başlatıldı. Ama sonrası ne olur bilinmiyor. Eskişehir Havaalanını açtık diye bir hava estiriyorlar ama havaalanı zaten vardı. Orman açtık dediler, gittik baktık, bir çitle çevirmişler bir alanı. Adına da orman demişler. Muhtarlara bilgisayar dağıtacağız diyorlar, iyi de Eskişehir’de bilgisayarsız muhtar yok ki! Belki bir iki muhtar, ‘Bilgisayarımız eski’ dediyse, onun üstüne atlamışlardır. Tren yolunun yeraltından verilmesi konusuna gelince... Birçok eski hükümetin programındaydı bu proje. Birkaç kez gün verildi ama yapılmadı. Şimdi seçim dönemi ya, yine söz veriyorlar. Eskişehirspor’la prim yapmaya çalışıyorlar ama herkes biliyor ki kulüplerin kurtuluşu bir iki transfer değil, köklü çözümlerdir. Hiç yakışıyor mu koskoca Maliye Bakanı’na amigoluk yapmak, stadın ortasında Sergen’in elini havaya kaldırmak?

(Vatan)

 



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,882 µs