En Sıcak Konular

Rumlar da kemer sıkacak

25 Temmuz 2012 21:52 tsi
Ekonomik kriz yüzünden AB Destek Mekanizması’na başvurarak yardım isteyen Kıbrıs Rum Kesimi için bir dizi öneri yapıldı. Rumlara yönelik 'kemer sıkma' politikasında memur ve emekli maaşlarının düşürülmesinin yanı sıra 1 milyar Euro'luk tasarruf v

Rum ekonomisini masaya yatıran AB ve IMF yetkilileri, memur maaşlarında yüzde 15, emekli maaşlarındaysa yüzde 10 kesinti önerdi.

Tedbirleri belirleyen troyka, memurlara 13. maaş diye bilinen ikramiyenin kaldırılması, eşel mobil sistemin terkedilmesi ve emeklilik yaşının yükseltimesi tavsiyesinde bulundu.

'KORKU FİLMİ SENARYOSU'

Rum basını troykanın kararlarını “Korku filmi senaryosu” olarak niteledi. Troykayı oluşturan Avrupa Birliği ve IMF uzmanları, ekonomik krizden çıkış için Rum bankacılık sektörünü de destekleyen devletin her alanda giderlerinin azaltılması gerektiğini açıkladı.

'HÜKÜMET SORUMLU'


Troyka uzmanları maliye bakanı merkez bankası başkanı ve diğer teknokratlarla yaptıkları toplantıda Rum Yönetimi’nin aldığı mali tedbirlerin yetersiz olduğunu vurguladı, krizden hükümeti sorumlu tuttu.

Rum Yönetimi’nden 2012-2014 yılları için 1 milyar Euro’luk tasarruf yapması, bunun yanı sıra memur maaşlarını hayat pahalılığına göre ayarlayan eşel mobil sistemini terketmesi ve emeklilik yaşını yükseltilmesi isteniyor.

BANKALAR İÇİN 11 MİLYAR EURO GEREKLİ

Rum ekonomisinde 2012 yılı için yüzde 3 daralma öngörülürken, bankaların sermaye yapılarının düzeltilmesi ve yüzdürülmesi için IMF’ye göre 11 milyar Euro, Avrupa Birliği teknokratlarına göreyse 9 milyar Euro gerekiyor.

HALK TEDİRGİN

Ekonomik kriz ve beraberinde gelen ağır önlemler halkta tedirginlik yarattı. Tedbirler çerçevesinde emeklilik ikramiyelerinden de vergi alınacağı endişesiyle emeklilik yaşı yaklaşan devlet memurları “erken emeklilik furyası başlattı. Son 6 ayda 250 Rum erken emeklilik için başvuru yaptı.

ntvmsnbc

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,257 µs