En Sıcak Konular

"Tam gün yasası, doktorlarımızın aleyhine değil"

25 Temmuz 2012 14:06 tsi
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen tam gün yasası ile ilgili kanun hakkında gerekçeli kararı beklediklerini ifade etti.

Tamer, kanun maddesinin mecliste yeniden görüşüleceğini belirterek, "Tam gün yasası doktorlarımızın aleyhine değil." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret etti. Meclisin tatile girmesiyle birlikte Ramazan ayı boyunca seçim bölgelerinde çeşitli etkinliklere katılan AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi kulak burun boğaz, fizik tedavi, göğüs hastalıkları, yoğun bakım, endokrinoloji ve metabolizma servislerindeki yatan hastalara ziyarette bulunarak, sorunlarını dinledi.

Ziyaret hakkında bir açıklama yapan Milletvekili İsmail Tamer, "Ziyaretimizin amacı varsa hastanenin problemlerini dinleyerek, çözüm bulmak, hemde hastaları ziyaret etmek. Daha öncede olduğu gibi her türlü problemlerinizi çözmeye hazırız. Son günlerde de tam gün yasası karmaşası söz konusu idi. Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen tam gün yasası, Adalet Bakanlığı ile ilgili bir yasanın içerisinde geçiyordu. Anayasa mahkemesi usul yönünde tam gün yasasını tekrar iptal etti. Gerekçeli karar henüz açıklanmadığı için, net bir şey söylemekte yanlış olur ama, bu yasa tekrar meclise gelecektir. Düzeltilip tekrar meclisten çıkacaktır. Bu yasa hocalarımızın aleyhinde olacak bir yasa değildir. Belirsizlik ortamında sıkıntı yaşanıyordu. Yasanın çıkmasıyla birlikte o belirsizlikte ortadan kalkmış oldu." şeklinde konuştu.

Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, "Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yatan hastaları ziyaret ettik. Kayseri'yi sağlık konusunda diğer illerle kıyasladığımızda, son derece başarılı illerimizden bir tanesi. Hocalarımız başta olmak üzere hastane çalışanları başlı başına büyük gayret gösteriyorsunuz. Sağlık konusunda vatandaşlarımızın memnuniyeti hat safhalara ulaştı. Bir çok ülke ile kıyasladığımızda Türkiye'nin sağlık sistemi, gerçekten imrenilecek durumda. Vatandaşlarımız bir çok sağlı hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Bu konu devlet imkanları ile de alakalı. Bu konuda kaynak bulunması da son derece önemli." dedi.

Erciyes Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve başhekim yardımcıları ile birlikte hastaları ziyaret eden milletvekilleri, hastane ile ilgili de bilgiler aldılar.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs