En Sıcak Konular

Bayan adayın seçim vaadi

11 Temmuz 2007 11:30 tsi
AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz Güneydoğu’nun kanayan bir yarası olan töre ve namus olaylarında sığınacak bir yerleri olmayan kadınlar için “Bayan Konuk Evleri” vaadinde bulundu.

         
AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz bayanlar ile görüşmeleri sırasında Şanlıurfa’da kadın sığınma evi olmadığını bunun yerine “ Bayan Konuk Evleri” oluşturulması için çalışacağını belirtti.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz seçim çalışmasına özellikle bayanlara daha çok zaman ayırarak yapıyor. Binlerce bayan ile görüşen ve bayanların sorunlarını dinleyen AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz,Şanlıurfa’da kadın sığınma evinin olmayışını büyük bir eksiklik olarak yorumladı. Kadınların sığınacakları bir yerin olmadığı Şanlıurfa’da bunun çok kötü olduğunu vurgulayan AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz bunun yerine “Kadın Konuk Evleri” oluşturularak kadınların gidebilecekleri yer olacağını belirtti. Kadınların sosyal anlamda kendilerini bu evlerdi geliştirebileceğini belirten Özyavuz, bu evlerde ayrıca eğitim ve mesleki kurslarında olacağını söyledi.

KADIN KONUK EVLERİ
    
“Kadın Konuk Evleri”’nin kadınların bir yuvası olabileceğini ifade eden AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz buranın güvenliği ve gizliliğini de Devlet Kurumları tarafından sağlanarak hizmete vereceğini söyledi.
    
AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Çağla Aktemur Özyavuz”Şanlıurfa’da bayanların sığınacakları bir yer olmayışı bir bayan aday olarak en çok ilgilendiğim konulardan birisi. Bu yüzden Şanlıurfa’da kadın sığınma evi yerine “Kadın Konuk Evleri” açılarak burada kalabilirler. Bu evlerde özellikle eğitim düzeyi alt seviyede olan kadınlara çeşitli eğitim kurslarından geçirerek bilinçlendirilecek. Ayrıca kadınların mesleki kurslarda eğitim alması ile iş hayatlarına atılmaları sağlanacak. Bu evlerde ayrıca şiddet görmüş ve psikolojik sorunları olan bayanlara psikolojik destek verilerek tekrar topluma üretken bayanlar olarak kazandırılabilir” şeklinde konuştu.

haber7
 



Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs