En Sıcak Konular

Vali Büyük: Şehit ailesi olmak onurdur

23 Temmuz 2012 15:13 tsi
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in (25), baba evini ziyaret etti.

Serdivan ilçesi 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'taki eve gelen Büyük ve beraberindeki Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Jandarma Komutanı Ahmet Adnan Şimşiroğlu ve AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik, şehidin babası Hayrettin Şahin ve yakınlarına üzüntülerini bildirdi.

Büyük, Van'da düzenlenecek törenin ardından şehidin cenazesinin Sakarya'ya getirileceğini belirterek, yarın düzenlenecek cenaze töreniyle şehide son görevlerini yapacaklarını söyledi.

''Devlet olarak daima sizlerin yanındayız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz'' diyen Büyük, herkesin şehitlik makamına ulaşmayı arzu ettiğini vurguladı.

Şehidin mübarek ramazan ayında ulvi bir görev ifa ettiğini anlatan Büyük, ''Şehit ailesi olmak büyük bir onurdur. Bu vatan şehitlerimiz sayesinde bizlere miras kaldı. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkacağız'' diye konuştu.  

Şehit Piyade Onbaşı Kıran'ın babası da aileyi ziyaret etti

Protokol üyelerinin ziyareti sırasında Ankara'da vatani görevini ifa eden şehidin kuzeni Oğuz Şahin de cenaze evine geldi. Yakınlarına sarılarak gözyaşı döken ve baygınlık geçiren Şahin'e, olay yerinde bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

Öte yandan, bir ay önce Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıran'ın babası Mehmet Kıran da acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Şahin'in cenazesi, yarın 32 Evler Hacı Bayram Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Serdivan Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Kaynak: AA



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,115 µs