En Sıcak Konular

Suriye uçaklarının Avrupa'ya inmesi yasaklanacak

23 Temmuz 2012 13:59 tsi
AB dışişleri bakanları, Suriyeli mültecilerine insani yardımların ve Esed rejimine baskının artırılmasını görüşmek üzere Brüksel'de bir araya geldi.

AB bakanlarının, Suriye'ye silah taşıdığından şüphelenilen gemilerin daha sıkı kontrol edilmesi kararını alması bekleniyor.
 
Görüşmen öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markulli, Arap Birliği'nin Suriye ile ilgili kararlarına başından beri destek verdiklerini hatırlattı. Rum bakan, Suriye'de istenen değişimin görülmesi için Esed rejimine baskıların artırılması gerektiğini söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suriye meselesinde insani boyutun göz ardı edilmemesini istedi ve şu anda çok sayıda insanın mağdur durumda olduğunu dile getirdi. Bildt, "Rejim çökecek. Bu yüzden dikkatlerimizi sonrası için yoğunlaştırmalıyız." diye konuştu.

AB Dış Politika Yüksel Temsilcisi Catherine Ashton ise Suriyeli muhalif gruplara geçiş süreci için bir platform oluşturma amacıyla daha yakın çalışmaları çağrısı yaptı. Ashton, Suriye'de şiddetin durması için herkesin aynı mesajı kararlılıkla vermesini istedi.

Lüksemburg Dışişleri Bakan Jean Asselborn, Suriye'nin milli havayolu şirketinin Avrupa'ya uçmasını yasaklayacaklarını dile getirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, komşu ülkelere sığınan Suriyelilere yardımların artırılması, Suriye muhalefetinin ise Esed sonrası için hazırlıklarına destek vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da AB'nin Esed rejimine yönelik yaptırımlarla Suriye halkına yardımları artırması gerektiğini kaydetti.

cihan


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs