En Sıcak Konular

Kamalak: Kurtulmuş, Milli Görüşçü hiç olmadı!

23 Temmuz 2012 11:48 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidar sahipleri ve onlara destek verenler arasında yol ve yön farkı bulunduğunu söyledi. Kamalak, Ak Parti ile adı geçen Kurtulmuş hakkında da yorum yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidar sahipleri ve onlara destek verenler arasında yol ve yön farkı bulunduğunu söyledi.

Partisinin il başkanlığınca Kent Park'ta düzenlenen iftar programında konuşan Kamalak, Milli Görüşçülerin herşeyden önce kendilerini aziz Türk milletine adayan dava insanları olduğunu kaydetti. Milli Görüş'ün tevhit temeline dayanan, adaleti ve kardeşliği esas alan bir sistem olduğunu anlatan Kamalak; "Hedefimizde yeniden büyük Türkiye var. 3. olarak İslam Birliği'ni tesis etmek var. 4. basamakta yeni bir dünya, herkesin insan haklarına sahip olduğu, insanca yaşayabileceği yeni bir dünya inşa etmek var'' dedi.

60'ı aşkın İslam ülkesinin birbirlerine karşı ya da halklarını bastırmak için asker beslediğini savunan Kamalak, İslam aleminin darmadağınık ve son derece perişan bir halde olduğunu belirtti. Kamalak, şunları söyledi; "Dışarıdan gelecek saldırıya güçleri yetmediği için ya birbirlerine karşı tavır koyuyorlar veya kendi öz milletlerine karşı. İslam dünyasında bir takım görüş farklılıkları olacaktır, mezhep ayrılıkları olacaktır ama ne olursa olsun Alevisi, Sünnisi, Caferisi, Şiasıyla hepimiz Müslümanız, hepimiz bir Allah'ın kullarıyız. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Zalimlere diz çöktürebilmek için İslam alemini bir araya getirmeye mecburuz. Türkiye'nin öncülüğünde, Milli Görüş'ün liderliğinde bir araya gelip güçlü bir halka oluşturduklarında, sağlam bir zincirin halkalarını oluşturduklarında hiç şüphesiz ki dünyada bir barış zinciri oluşacaktır. Diyoruz ki 'önce bu barış zincirini, barış halkalarını oluşturalım, sonra da birbirlerine karşı mücadele eden askerlerimizi bir araya getirip İslam Barış Gücü'nü kuralım."

"BÜTÜN KARDEŞLERİMİZE HEM GÖNLÜMÜZ HEM KOLLARIMIZ SONUNA KADAR AÇIK"

AK Parti'den farklı görüşleri savunduklarını dile getiren Kamalak, kardeş olmanın problemi çözmediğini kaydetti. "Habil ile Kabil de kardeşti" diyen Kamalak; "Öbür taraftan aynı hocanın öğrencileri olmak da meseleyi halletmiyor. Öğretmen kardeşlerimiz bilirler. Bir sınıfta sıfırlık öğrenci olabileceği gibi yüzlük öğrenci de olur. Dolayısıyla aynı hocadan ders almak da problemi çözmüyor. Bu konuyla ilgili olarak merhum hocamız bizzat cevabı kendileri vermişti. 'Demek ki bu öğrencilerimiz biz ders anlatırken arka kapıdan kaçıp dışarıda top koşturan öğrencilerimiz' diyordu'. İktidar sahipleri ve onlara destek verenler arasında yol ve yön farkı bulunuyor. Bu kardeşlerimiz 'Avrupa Birliği (AB)' diyor. Biz ise 'hayır' diyoruz. Durun kalabalıklar, o cadde çıkmaz sokak. Peki çıkar yol? İslam Birliği'dir. İkinci olarak, aramızda amaç farkı vardır. Bu kardeşlerimiz Türkiyemizi Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin torunlarını AB'ye, yani 'Hristiyan Kulübü'ne', daha açık ifadesiyle Haçlı Birliği'ne girdirmek istiyorlar. Biz ise 'hayır' diyoruz. O kardeşlerimiz 'Hristiyan Kulübü'ne' dahil edebilmek için AB Bakanlığı'nı kurmuşlardır. Biz ise bu millet İslam alemine öncülük yapsın diye D-8'leri kurduk. Üçüncü farkımız, zihniyet farkıdır. Bu kardeşlerimiz Batı ne diyorsa ona 'evet' diyor ve 'kabul' diyor. Biz ise 'hayır' diyoruz, halk ne diyorsa o doğrudur. 4. fark bu kardeşlerimiz, iktidar sahipleri işbirlikçidir. Kapitalistlerle, küresel emperyalistlerle kol koladırlar" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a götürdüğü bütünleşme teklifine ilişkin gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Kamalak, şunları ifade etti: "Bütün kardeşlerimize hem gönlümüz hem kollarımız sonuna kadar açıktır. Numan Bey hiçbir zaman Milli Görüşçü olmadı. Milli Görüş'ü alıp oraya yamayacaktı. AK Parti'ye götürecekti, gönlü oradaydı kendisinin ama Cenab-ı Allah bu fırsatı vermedi ona. Bütün kardeşlerimize kollarımız sonuna kadar açık." 

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,653 µs