En Sıcak Konular

Özel Harekat'a Delta Force modeli

23 Temmuz 2012 08:33 tsi
Özel Harekat'a Delta Force modeli Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekât Dairesi’ne 25 tane casus kamera seti aldı.

Genellikle rehine kurtarma operasyonlarında yararlanılan kameralar ABD’de Delta Force tarafından kullanılıyor.
 
Yüksek riskli operasyonlarda görev yapan polis özel harekat timlerine "casus" kamera alındı.
 
Özel harekatçılar rehine kurtarma ve hücreevi gibi kritik baskınları mikro kamera ile gerçekleştirecek. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 4 bin 800 adet bomba atarlı piyade tüfeği alımı için ihale açtığı özel timmensuplarına ABD'nin en seçkin operasyon birlikleri tarafından kullanılan "casus" kamera seti satın aldı. 433 bin liraya alınan 25 adet mikro kamera ilk kez Özel Harekat Dairesi'nin envanterine girmiş oldu.
 
İSKOÇYA'DA TEST EDİLDİ

Amerika'daki Delta Force, CAT, FBI ve Özel Operasyonlar Komando Birliği (SOCOM) gibi timlerce kapalı alan (bina vs.) operasyonlarında kullanılan mikro kamera sisteminden özel harekatın da faydalanması amaçlandı. İhaleyle ABD'li bir firmadan satın alınan "SnakeEye-III" model kameralar İskoçya'daki bir laboratuvarda test edildi. Testi geçen kameralar hassas operasyonlarda kullanılmak üzere Özel Harekat Daire Başkanlığı'na teslim edildi.
 
GECE GÖRÜŞ ÖZELLİKLİ
 
Mikro kameralar özellikle rehine kurtarma operasyonlarında tercih ediliyor. Operasyon timleri, casus kameralar ile terörist ve silahlı saldırganlarınsayısındanellerindeki silahvepatlayıcılara kadar birçok bilgiye ulaşabiliyor. Uçak, tren, otobüs, bina vs. kapalı alanlarda alıkonulan rehinelerin zarar görmeden kurtarılmasında önemli rol oynayan mikro kameralar baskınların sıfır hata ve yüzde yüz başarı ile sonuçlanmasını sağlıyor.
 
EGM mikro kamera setini ilerleyen süreçte yaygınlaştırmayı öngörüyor. Son nesil teknoloji içeren kameralar geceyada karanlık ortamlarda dahi çekimyapabiliyor. Gece görüş özelliği stratejik operasyonların planlanmasında hayati önem taşıyor.
 
M-16’lar ıskartaya çıkarılacak
 
Özel Harekat timlerine 4 bin 800 adet Lancerli (bomba atar) piyade tüfeği alım ihalesi bu hafta gerçekleşecek. Davetiye usulü yapılan ihaleye dünyanın önde gelen üç silah üreticisi firmanın Türkiye temsilcileri çağırıldı. Özel time geçen yıl 2 bin 400 adet Sig Sauer-516 model tam otomatik tüfekler alınmıştı. Özel Harekat'ın envante-rine Colt M-4'den sonra Sig Sauer-516 tüfekler degirmişti. Yeni alınacak silahlarla birlikte özel tim mensuplarının uzun süredir kullandığı M-16'ların yerini yeni nesil piyade tüfeklerinin alması planlanıyor
 
AĞIR SiLAH ALINACAK
 
EGM, özel harekat timlerini silah, zırhlı araç gibi teçhizatla lojistik yönden güçlendiriyor. EGM'de 7 bin 300 özel harekatmensubu görev yapıyor. Bu sayının 2015'te 10 bine çıkması hedefleniyor. 56 ilde Özel Harekat şubeleri bulunuyor. 28 Şubat sürecinde TSK tarafından ağır silahları elinden alınan polis özel harekata Genelkurmay Başkanlığı ile mutabık kalınacak ağır silahların yeniden alınması düşünülüyor.
 
bugün


Bu haber 1,380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,071 µs