En Sıcak Konular

Uzlaşamadılar!

11 Temmuz 2007 08:28 tsi
Uzlaşamadılar! Başbakan "Cumhurbaşkanı Meclis içinden seçilmeli" derken CHP lideri Baykal, "hiçbir partinin uzantısı olmayan" Meclis dışından bir ismin seçilmesinde ısrarcı. Erdoğan, Denizli Mitingi'nde Baykal'a "Kapıları şimdiden kapatma" dedi.

Uzan'a 'Borcunu öde' dedim Başbakan Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçme yönündeki açılımının ardından, AK Parti MYK toplantısında, konuya açıklık getirdi. Erdoğan'ın sözleri, CHP lideri Deniz Baykal'ın "Fedakarlık yapıp, cumhurbaşkanını Meclis dışından seçelim" önerisine de yanıt niteliğinde oldu.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanının Meclis içinden seçilmesinden yanayız, doğru olanı da bu" dedi. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki MYK önceki gün akşam yaklaşık 3.5 saatlik toplantı yaptı. Toplantıya Devlet Bakanı Beşir Atalay da katılırken, MHP'nin barajı aşıp aşmayacağı masaya yatırıldı. Bahçeli'nin 'idam ve ip atma' polemiğinden sonra MHP'de erime başladığı, kıl payı da olsa barajın altında kalabileceği görüşünde birleşildi. Erdoğan, yeni dönemde cumhurbaşkanının nasıl seçileceği yönündeki görüşlerini açıklarken, Baykal'ın "Meclis dışından seçelim" önerisini şöyle yanıtladı: "Cumhurbaşkanını uzlaşma ile seçeceğimizi söyledik. Bu konuda siyasi partilerin, muhalefetin, vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerine de başvuracağız. Biz cumhurbaşkanının Meclis tarafından seçilmesini istiyoruz. Doğru olanı da bu. Solun her zamanki hali. Meclis iradesine, Meclis'ten çıkacak bir cumhurbaşkanına güvenmiyorlar. Ama biz cumhurbaşkanının Meclis içinden seçilmesinden yanayız."

SEÇİMİ GÖZE ALAMAZLAR

Cumhurbaşkanını seçemeyen Meclis'in fesholacağına işaret edilerek, muhalefetin direnmesi halinde yeni bir kriz ortamının çıkacağı üzerinde durulan toplantıda, muhalefetin yeni bir seçimi göze alamayacağı konusunda görüş birliğine varıldı. CHP lideri Baykal'ın "Meclis dışından seçilsin" önerisine bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi. Fırat, SABAH'a şunları söyledi: "Deniz Bey, beyliğini yine gösteriyor. Kafasının arkasındakini gösteriyor. Halk tarafından seçilen birinin cumhurbaşkanı olmasına düşmanlık yapıyor. Halkın seçeceği birini istemiyor. Niye dışarıdan? Kendi milletvekillerini bile eziyor. Bu CHP zihniyetinin çok güzel bir örneğidir. Millet bunu görüyor, kafasının arkasındakini söylüyor. Ben şahsen Meclis içinden çıkacak kişiye oy veririm."

sabah



Bu haber 178 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,510 µs