En Sıcak Konular

Esed'e öbür dünya hatırlatması

21 Temmuz 2012 10:46 tsi
Esed'e öbür dünya hatırlatması Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Esed'e sesleniyorum. Gerçekten bu dünya geçici bunun bir hesap dönemi var. Sadece bu dünyada sorulacak hesaplar değil bir de öbür dünyada sorulacak hesaplar var'' dedi.

AA muhabirini açıklama yapan Bağış, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e ''öbür dünya'' hatırlatmasında bulunarak hatalarından dönmeye çağırdı. Zulmün, ramazanın ruhuyla bağdaşmayacağını hatırlatan Bağış, şöyle konuştu.

''Esed'e sesleniyorum. Gerçekten bu dünya geçici bunun bir hesap dönemi var. Sadece bu dünyada sorulacak hesaplar değil, bir de öbür dünyada sorulacak hesaplar var. O da bir müslüman. Ramazanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bir hesap vermesi gerektiğini ve hesabı verirken elindeki askeri gücün, emrindeki silahların ona yardımcı olamayacağını çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu ramazanın bereketiyle kendi insanlarına zulüm etmeye son vermeli ve hatalarından dönmeli. Esed'in tövbe için elinde hala fırsat varken bunu değerlendirmeli. Şöyle bir etrafına baktığında diğer diktatörlerin başına gelenleri gördüğü zaman, her geçen gün daha da daralan bu fırsatı değerlendirmesinin ne kadar önemli olduğunu onun da anlayacağını ümit ediyorum.''

Türkiye'nin ramazan ayında da Suriye halkının yanında olacağının belirten Bağış, ''Suriye'deki bütün kardeşlerimiz hangi inanca veya hangi etnik kökene sahip olurlarsa olsunlar, hangi coğrafyadan gelirlerse gelsinler, bütün kardeşlerimizin huzur içerisinde kendi aydınlık yarınlarını inşa edebilecekleri bir düzeni kurabilmesini istiyoruz. Bir an evvel burada barışın ve huzurun ''selam'' kültürünün yeniden canlanabilmesi için de herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyorum'' şeklinde konuştu.

-''Allah'ın yardımı yakındır, azapla yönetilmez''-

Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, mültecilere de mesaj verdi. İslam dünyasında şu anda kendi diktörlerinin eli altında yaşam mücadelesi veren müslümanların bulunduğunu ifade eden Bağış, onlara da da çağrıda bulundu.

Bağış, ''Allah'ın yardımı yakındır, azapla yönetilmez. Mutlaka eninde sonunda Suriye'deki kardeşlerimizin de diğer sıkıntı yaşayan müslüman kardeşlerimizin de bu sıkıntıları inşallah giderilecektir. Türkiye olarak biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, karınca ve kararınca o katkıyı sağlamaya çalışıyoruz ki, hali hazırda Türkiye'de 40 bine yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin imkanlarıyla barınıyor. Biz onları kesinlikle mülteci olarak görmüyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz ve misafirlerimiz olarak görüyoruz. İnşallah ülkelerinde demokrasi inşaa edildiği zaman onlar ülkelerine dönecekler ve Türkiye'nin dostları olarak ülkelerin kalkınmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde de çok önemli roller oynayacaklar'' şeklinde duygularını dile getirdi.

Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,115 µs