En Sıcak Konular

Hillary'nin yardımcısı hedefte

21 Temmuz 2012 09:07 tsi
ABD’de Cumhuriyetçilerin en etkili kadın milletvekili Michele Bachmann, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Müslüman yardımcısı Huma Abedin’in Müslüman Kardeşler’le bağlantılı olduğunu öne sürdü.

CUMHURİYETÇİ Parti’de bir dönem ismi başkan adaylığı için geçen Temsilciler Meclisi üyesi Michele Bachmann’ın geçen ay ABD Dışişleri Bakanlığı Başsavcılığı’na dört milletvekili arkadaşıyla birlikte yazdığı mektupta, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın yardımcısı Huma Abedin’i Müslüman Kardeşler üyesi olmakla suçladığı ortaya çıktı.

Mektuptaki iddiaya göre Abedin, Arap Baharı ile birlikte Ortadoğu’da güç kazanan Müslüman Kardeşler’in, ABD dış politikasını etkilemek üzere kurduğu komplonun bir parçası. Müteveffa babasının, annesinin ve erkek kardeşinin Müslüman Kardeşler adına faaliyet yürüttüğü öne sürülen mektubun Bachmann imzalı ekinde, Abedin’in nasıl olup da resmi güvenlik testinden geçtiği soruluyor.

‘Örnek göçmen kızı’

Bir Cumhuriyetçi olan Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, “Abedin’i şahsen tanımıyorum, fakat değerli bir karakteri olduğunu biliyorum. Bu tür suçlamalar epey tehlikeli” dedi. Cumhuriyetçilerin etkin senatörlerinden John McCain de Senato’da söz alarak, “Bu kürsüye nadiren bir şahsı savunmak için çıkarım. Göçmen bir çiftin kızı olarak siyasette yükselen ve bu nedenle Amerika’yı en iyi şekilde temsil eden Abedin, gerçeğe dayanmayan ve adil de olmayan bir taarruz altında” dedi.

Muhafazakar dergilerden Frontpage Magazine ise geçen yılki bir röportajını yeniden yayınlayarak Abedin’in annesi Saliha ve erkek kardeşi Hasan’ın Müslüman Kardeşler üyesi olduğu iddiasını yineledi. Bu iddiayı El Liva el Arabi’nin yayınladığı ve kısmen El Cezire’de yer alan bir lsiteye dayandıran dergi, ABD Dışişleri’nin durumu bilmesine rağmen Müslüman Kardeşler’in ılımlı unsurlarıyla angaje olma politikası çerçevesinde Abedin’e görev verdiğini savundu.

Kocası skandal yarattı

20 yıl önce ölen babası Hindistan doğumlu, annesi ise Pakistanlı olan ve kendisi Michigan’da 1976 yılında doğan Abedin’in ailesi, o iki yaşındayken Suudi Arabistan’a taşınmıştı. Üniversite eğitimi için yıllar sonra ABD’ye dönen Abedin, Clinton’ın yardımcılığına kadar yükseldi. Abedin’in Kongre üyesi olan eşi Anthony Weiner, geçen yıl cep telefonuyla müstehcen fotoğraflar ve mesajlar yollayıp kamuoyuna yalan söylediği ortaya çıkınca istifa etmişti.

Hürriyet



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs