En Sıcak Konular

''Teröristleri yeni eylem hazırlığı öncesi yakaladık''

20 Temmuz 2012 23:18 tsi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gaziosmanpaşa'da bir polis memurunun şehit edilmesi ve Fatih'te bir MC Donalds'a bomba koyan iki teröristin Gaziosmanpaşa'da yakalandığını söyledi.

Şahısların üzerlerinde silahlarıyla yakalandığını ve muhtemelen yeni bir eylem hazırlığında olduklarını ifade eden Mutlu, "Üzerlerinde silahları ve muhtemelen yeni bir eylemi de gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları anda kendilerini bulmamız çok önemli. Mevcut ele geçirmiş olduğumuz bilgiler yeni bir eylem arzusuyla yola çıktıklarını gösteriyor." dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ramazanın ilk iftarını vatandaşlarla birlikte yaptı. İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Eminönü Meydanı'nda düzenlediği iftar yemeğine Vali Mutlu'nun yanı sıra Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar çadırı önünde ezanın okunmasını bekleyen Mutlu, iftar topu atışını izledi. Yemekte vatandaşları selamlayan Vali Mutlu, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Gaziosmanpaşa'da polis memurunu şehit eden iki terör örgütü mensubunun gün içerisinde yakalanmasıyla ilgili soruya Mutlu, "Gaziosmanpaşa ilçemizde maalesef yemek yerken saldırıya uğramak suretiyle şehit olan polis memurumuzun katillerini, hiç unutmaksızın emniyet teşkilatımız ve devletimizin bütün güvenlik güçleri, istihbarat birimleri el ele vermek suretiyle bunun faillerini yakalayabilmek için İstanbul'da yoğun çalışmalarına başlamışlardı. Ve bugün o çalışmaların sonucunu almaktan ve ebediyete intikal etmiş şehidimizin ailesinin, milletimizin, ülkemizin gönlünü ferahlatmaktan memnun ve mutluyuz. Bu saldırının faillerini bugün Gaziosmanpaşa'da bir çatışmada yaralı olarak ele geçirdik. Şu ana elimizdeler. Üzerlerinde silahları ve muhtemelen yeni bir eylemi de gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları anda kendilerini bulmamız çok önemli. Mevcut ele geçirmiş olduğumuz bilgiler yeni bir eylem arzusuyla yola çıktıklarını gösteriyor. Fakat şahısların bir taksiye binmek üzereyken kendilerini çok iyi tanıyan İstanbul polisimiz tarafından her yerde aranan bu şahısların taksiye bindikleri anda fark edilmeleri üzerine bir takip başlatıldı. Ve bu takip sonrasında kısa bir süre içerisinde de durdurulan ve araba içerisinde de kontrol altına alınan örgüt mensupları silahlı çatışmaya girdiklerinde de yaralı olarak ele geçirildiler. Dolayısıyla şehidimizin ailesi ve milletimizin gönlünün ferahlaması bakımından müsterihiz. Faillerin katillerin yeni bir eylem gerçekleştiremeden yakalanmış olmaları bizim için çok önemli. Ama tabi ki kaybettiğimiz acılarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz. Ve bundan böylede terör örgütlerine, örgüt mensuplarına İstanbul'umuzda hiçbir zaman fırsat vermeksizin bu amansız takibimizi üzerlerinde sürdürmeye devam edeceğiz. Her iki olayda da bütün hedeflemiş olduğumuz örgüt mensuplarının yakalanmış olması ve olayların aydınlatılmış olması bizim için fevkalade önemli. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyorum. Polis memurlarımızdan yaralanan olmamıştır. İki terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir." şeklinde cevap verdi.
 
cihan


Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs