En Sıcak Konular

'Vatansever' operasyonu tüyler ürpertici!

11 Temmuz 2007 08:12 tsi
'Vatansever' operasyonu tüyler ürpertici! Yaptıkları provokasyolar, sivil ve askeri bağlantıları, planları,CD'leri ile "Vatansever Çete"nin derinliği insanı dehşete düşürüyor. Soruşturmayı yürütmek için Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nda özel ekip kuruldu. Operasyon kapsamında yaklaşık 100

İncelenmek üzere Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dokümanlar için özel bir ekip kuruldu. Yoğun iş yükü içinde iddianamenin zamanında yetiştirilebilmesi için soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan’a yardımcı olmak üzere Başsavcı Vekilliği tarafından iki savcı daha görevlendirildi. Özcan, Danıştay saldırısı davasının da soruşturmasını yürüten savcıydı.

DÖRT ÇUVAL EVRAK GELDİ

ANKARA Organize Polisi’nin yaklaşık 14 aydır gizlilik içinde yürüttüğü soruşturma, 14 farklı ilde sürdürüldü. Şüphelilerle ilgili olarak 40 ayrı suç dosyası hazırlandı. 15’i tutuklanan 21 zanlı için binlerce sayfa telefon dinleme tutanağı, ifadeler ve fezlekenin de bulunduğu yaklaşık 50 klasör evrak, dört çuval içinde Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edildi.

ÜNAL’IN CD’LERİ 50 BİN SAYFA

OPERASYONA Ankara, İstanbul, Konya, Mersin ve Antalya illerinde geçtiğimiz hafta eş zamanlı şok baskınlarla nokta koyan polis, zanlıların ev ve işyerlerinden çok sayıda suç unsuru içeren doküman ve manyetik delile ol koydu. Derneğin başkanlığını yürüten Taner Ünal’ın evinde yaklaşık 700 adet CD ile konuşma tutanakları, kitap, dergi ve ajandalara el konuldu. Ünal’ın evinde ele geçirilen CD’lerin yaklaşık 50 bin sayfa doküman tutarında olabileceği belirtiliyor.

GENELKURMAY’A BELGE GİTTİ

SORUŞTURMA kapsamında adı geçen, gerek emekli gerekse halen görevde olan asker zanlılarla ilgili olan evraklar ise ayrı bir dosya halinde askeri savcılığa gönderilmek üzere tasnif ediliyor. Özellikle derneğin Genel Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban ile Halit Bozdağ’ın askeri çevrelerle başta ihale paylaşımı olmak üzere kirli ilişkiler içinde oldukları belirtiliyor.

Neden vatansever çetesi?

Yağma, dolandırıcılık, zimmet, ihale takibi, tarihi eser kaçakçılığı gibi pek çok adi suçu işlemelerine rağmen Vatansever adıyla dernek kurup o dernek çatısı altında faaliyet gösterdikleri için.

Asıl amaçları ne?

Yapılan teknik takip sonucu çete üyelerinin yaptıkları provokasyonlarla ülkede huzur ve istikrarı bozup iktidarı devirmek olduğu ortaya çıktı.

Çetenin en önemli özelliği ne?

Çete üyelerinin ‘1 numara’ kod adlı emekli bir general tarafından yönlendirildiği iddia ediliyor.

‘1 numara’ kim?

Önce emekli Tümgeneral Veli Küçük olduğu iddia edildi. Daha sonra emekli Korgeneral Hasan Kundakçı ismi gündeme geldi. Son olarak da Başmüfettiş Halit Bozkurt ismi ortaya atıldı.

Kaç kişi tutuklandı?

Dernek başkanı ve üç başkan yardımcısıyla birlikte 15 kişi tutuklandı.

Star

 



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs