En Sıcak Konular

CHP-MHP koalisyonu seçimden önce oluştu!

10 Temmuz 2007 22:43 tsi
CHP-MHP koalisyonu seçimden önce oluştu! CHP ile MHP’nin yeterli oya ulaşmaları halinde 22 Temmuz sonrasında koalisyon kuracağı artık kanıksandı. Bir programa katılan Hikmet Bila’dan ilginç bir iddia geldi: CHP-MHP koalisyonu seçimden önce oluştu! Aynı programa katılan Ruşen Çakır: G

Hikmet Bila konuk olduğu bir televizyon programında konuştu. CHP ve MHP’nin koalisyon kurmaya yakın olduklarını reddetmediklerini belirten Bila Bahçeli’nin ip atmasının da iki parti arasında bir sorun teşkil etmediğini vurguladı.

AKP’nin seçimleri kazanmasının yüksek ihtimal olduğunu vurgulayan Bila “Seçimden sonra kriz beklemiyorum. Siyasi bir kriz olmaz ancak dış kriz kapıda. Yeni meclisin önündeki ilk sorun Kuzey Irak olacaktır” dedi.

Gül’ün önünü kapayanlar AKP’nin önünü açtılar

Aynı programa katılan Ruşen Çakır ise Amerika’nın AKP’yi desteklediğini vurguladı. ABD’nin Türkiye’de istikrar aradığını belirten Çakır şöyle konuştu: Çünkü istikrar istiyor. ABD Türkiye’nin AB sürecinin yürümesini istiyor ve AKP’nin tek başına iktidara gelmesi çok yüksek. Bu yüzden ABD, AKP’yi destekliyor.

Programda gerçekleşmeyen Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Çakır “o seçim bu şekilde sonuçlanmasaydı AKP bu kadar rahat olmayacaktı” dedi. Çakır şunları söyledi: “Öyle olmasaydı AKP bu seçimde 2002’deki oylarını korumaya çalışacaktı. Gül’ün önünü kapayanlar AKP’nin önünü açtılar. CHP solculuk yapsaydı AKP bu şekilde oy alamazdı.”

AKP ile CHP koalisyon yapar mı?

AKP ile CHP’nin önümüzdeki dönemde koalisyon yapabileceklerini belirten Çakır şöyle konuştu: Geçmişte Refah Partisi Anap ile koalisyon yapar deniyor, DYP ile koalisyon yapacağına ihtimal verilmiyordu. Bense Birikim dergisinde “Refah DYP ile koalisyon yapar” demiştim. Riskli bir düşünceydi ancak yaptılar. DSP-MHP koalisyonunu hatırlayın. O kuruldu. MHP ile CHP’yi düşünüyoruz birbirine yakın diye. Ancak bir krizi çözme iddiasında olan koalisyonlar yan yana durması zor olan partiler tarafından kuruluyor. Öte yandan AKP’liler tek başına iktidara geleceklerine inanıyorlar.

www.iyibilgi.com



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs