En Sıcak Konular

PKK'ya 500 milyon euroluk darbe

20 Temmuz 2012 15:46 tsi
Diyarbakır'da önceki gün birden çok ilçede eş zamanlı yapılan büyük operasyonlarda PKK'ya 500 milyon euroluk darbe indirildi.

PKK/KCK'nın en büyük finans kaynaklarından olan uyuşturucuya yönelik Diyarbakır'da önceki gün tarihin en büyük operasyonlarından biri gerçekleştirildi.

Baskınlarda değeri 500 milyon Euro'yu bulan Hint kenevirinin imha edildiği öğrenildi. 1.700 kişilik güvenlik ekibi ile 4 helikopter ve 16 zırhlı aracın görev aldığı operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Örgütün üst yönetiminin talimatı ile uyuşturucu üretimi ve ticaretinin desteklendiği ve elde edilen yüklü miktarda paranın gerçekleştirilen eylemler için harcandığı ve arta kalan paranın da Irak'ın kuzeyindeki kamplara aktarıldığı tespit edildi.

Emniyet birimlerinin teknik ve fizikî takibine takılan bilgilere göre örgüt elemanlarının telsiz görüşmesinde ayrıca uyuşturucu trafiğinden elde edilen 5 milyon TL tutarındaki paranın toprak altına gömülmek suretiyle kaybolduğu da öğrenildi.

Kod adı 'Bahoz Erdal' olan Fehman Hüseyin ile Diyarbakır'ın da içerisinde bulunduğu sözde Orta Saha Komutanı 'İrfan' kod isimli Mehmet Tahir Kılıç arasında 13.6.2012 tarihinde gerçekleşen telsiz görüşmesi şöyle:

Bahoz Erdal: Bak arkadaş açık söyleyeyim. İki buçuk milyon hepsi yanmış, gitmiş. Ben anlamadım. Bizim arkadaşlar banka mı olmuş, para toplama grubu mu olmuş ya da eylem grubu mu? Arkadaş böyle olmaz. Yani size diyeyim, düşmanın silahı bize yetmezken arkadaşlar şey ediyor daha, arkadaşların ihtiyacı neyse karşılasınlar diğerini yönlendirsinler. Ama illa yanlarına alacaklar, ellerine alacaklar, bilmem nereye götürüyorlar, hepsini Cudi'ye götürdüler, Garzan'a götürdüler, Erzurum'a götürdüler, bilmem nereye götürüyorlar yani en az 4-5 trilyon kayıptır, 5 milyon hepsi yerin altında kayboldu gitti.

dünya bülteni



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs