En Sıcak Konular

Merkel'e NAZİ şoku

20 Temmuz 2012 09:10 tsi
Merkel'e NAZİ şoku
Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren Nazi şebekesine ilişkin skandal zinciri İçişleri Bakanlığı’na sıçradı.

Almanya istihbarat birimi gibi İçişleri Bakanlığı’nın da cinayetleri işleyen Naziler’e ilişkin belgelerin imha edilmesi emrini verdiği ortaya çıktı. Şimdiye kadar onlarca belge imha edilmiş.
 
Almanya’da 8 Türk’ü öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı Nazi terör hücresi çerçevesindeki skandal büyüyerek devam ediyor. Almanya İçişleri Bakanlığı’nın NSU’nun ortaya çıkmasından 10 gün sonra aşırı sağcılarla ilgili dosyaların imha edilmesi yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.
 
2011 yılının Kasım ayında 7 Aralık ayında 12, bu yılın bahar aylarında ise 6 dosya imha edildi.
 
Alman Federal Meclisi’nde NSU cinayetlerini aydınlatmak için kurulan Araştırma Komisyonu özel bir oturum yaptı. Oturum öncesi komisyonun üyesi Eva Högl, dosyaların sildirildiği yönündeki haberleri doğruladı.
 
NSU’nun ortaya çıkmasından 10 gün sonra bakanlığın aşırı sağcıların içinde bulunan Anayasayı Koruma Dairesi muhbirlerine ait 6 dinleme protokolünün imha edilmesi talimatı verdiği yönündeki haberin doğru olduğunu söyleyen Sosyal Demokrat Partili (SPD) Högl, bu olayı skandal olarak nitelendirdi.
 
‘ANLAM VEREMEDİM’
 
İçişleri Bakanlığı’nın bir sözcüsü de bu haberi doğruladı ancak imha edilen belgelerin NSU ile ilgisi olmadığını savundu. Bu savunmalara rağmen Meclis Araştırma Komisyonu, soruşturmaların sona ermesine dek eyalet ve federal düzeydeki Anayasa Koruma Teşkilatları’n da aşırı sağcılarla ilgili hiçbir belge ve dosyanın imha edilmemesini talep etti.
 
Komisyon Başkanı Sebastian Edathy dosyaların imha edildiği bilgilerinin komisyon üyelerine birkaç gün önce bildirildiğini aktararak, aylarca bakanlığın bildiği olayı komisyonun şimdi öğrenmesinin kabul edilir olmadığını vurguladı. Sol Partili Petra Pau de NSU’nun ortaya çıkmasından sonra bakanlığın dosyaları yok etme talimatını vermesine anlam veremediğini söyledi.
 
‘Bu buz dağının görünen yüzü’
 
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Hasan Özdoğan, Alman İçişleri Bakanlığı’nın Nazi dosyalarını imha etmesinin ‘buz dağının görünen yüzü’ olduğunu kaydetti.
 
Yapılanları Almanya’da yaşayan Türkler olarak bildiklerini belirten Özdoğan, “Almanya’daki usul böyle. Türkler’e karşı şeyler örtbas ediliyor. Sorumlular da ya izne gönderiliyor ya da istifa ediyor. Yapılanlar artık çığrından çıktı. Demokratik hukuk devletine yakışmıyor. Almanya, başka ülkelere karşı demokrasi, hukuk diyor ama kendi yaptıkları ortada. Bunları bile bile aileleri kendiniz öldürdünüz diye baskı dahi yaptılar. Bu facia ileri boyutlara ulaştı. Maalesef Türk hükümeti de yeterli tepkiyi göstermedi. Asıl önemlisi şuanda da yeni gruplarla oluştu” diye konuştu.
 
İşte derin devlet
 
Almanya’da derin devlete ilişkin ipuçları, ülkenin doğusundaki Eisenach’da yaşanan bir banka soygunuyla başladı. Soyguncular ilk önce izini kaybettirse de bir karavanda sıkıştırıldı. Ancak polislerin karavana yaklaşması sırasında bir anda patlama meydana geldi ve karavan yanmaya başladı.
 
Araçtan iki ceset çıkarılırken kentin başka bir bölgesinde de bir evin yandığı bilgisi geldi.
 
İMHA, İSTİFA GETİRMİŞTİ
 
Karavandan çıkarılan cesetlerin Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ait olduğu tespit edilirken evi havaya uçuran Beate Zschape de gözaltına alındı. Evde yapılan araştırmada 8 Türk’ün sonunu getiren silahlar ve Naziler’e ait belgeler bulundu. Skandallar zinciri ise bu kişilerin, istihbarat birimleriyle bağlantılarının ortaya çıkmasıyla başladı. Bu kişilerin istihbarat birimleri tarafından eğitildiği, ayrıca cinayetler sırasında devlet ajanlarının olay bölgesinde olduğu ortaya çıktı.
 
Belgeler arasında bulunan 88 kişilik infaz listesi de öldürülecek isimler konusunda istihbarat birimlerinin aşırı sağcıları yönlendirmiş olabileceğine dair iddialarını gündeme getirdi. Mali yardım yapılmış olduğuna yönelik iddialar da gündeme geldi.
 
Son olarak aşırı sağcılara ait belgelerin Almanya Anayasa Koruma Dairesi tarafından imha edildiği ortaya çıktı. Bu skandal üzerine Kurum Başkanı Heinz Fromm istifa etti.
 
bugün


Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs