En Sıcak Konular

CHP'liler bir düştü bir çıktı

20 Temmuz 2012 09:07 tsi
CHP'liler bir düştü bir çıktı CHP’de Parti Meclisi seçim sonuçları bilgisayara hatalı geçirilince listeler altüst oldu.

İlçe seçim kurulu sonuçları yeniledi. Oylama sonuçlarına itiraz eden Adnan Keskin, 826 oyla birinciliğe yükselirken, Gürsel Tekin ve Nihat Matkap’ın oyları ise büyük oranda düştü.
 
CHP'nin iki gün süren ve üçüncü günün sabahına sarkan 34.Olağan Kurultayı'nın ardından tutanak krizi yaşandı. Kriz bu kez önceki kurultayların aksine CHP kanadından kaynaklanmadı. Bilgisayarların, oyları toplama hatası yaptığını fark eden ilçe seçim kurulu yetkilileri, Genel Merkez'i arayarak, durumu bildirdi. Yeniden yapılan sayımda sıralamalar değişti.
 
SEÇİM İPTAL EDİLDİ İDDİASI
 
CHP'nin genel başkan ve PM seçimli iki günlük kurultayının ardından, tutanakların ilçe seçim kurulu kontrolünde bilgisayara geçirilmesi sırasında yapılanmaddi hata, Genel Merkez'de dün telaşa neden oldu.
 
Oylama sonuçlarının değişmesi, oylamaların ve dolayısıyla seçimlerin iptal edildiği iddiasının ortaya atılmasına neden oldu. Bu iddianın kamuoyuna teyit edilmeden yansıtılması üzerine Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, Divan Başkanı Altan Öymen'i arayarak, bilgisayar hatası yapıldığını iletti.
 
Bunun üzerine Öymen başkanlığında Kurultay Başkanlık Kurulu, Genel Merkez'de toplandı. Çankaya İlçe Seçim Kurulu, tutanakları düzelterek bilgisayara geçti. Düzeltme PM'ye seçilen sıralamanın değişmesine neden oldu. Gürsel Tekin, Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak gibi isimlerin oy oranlarında 300 oya yaklaşan azalma oldu.
 
KESKİN'İN OYU 3 KEZ DEĞİŞTİ

Adı örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığı için geçen Denizli Milletvekili Adnan Keskin, tutanaklarda hata olduğunu söyleyerek Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Keskin'in oyu ilk sayımda 876 olarak açıklanmıştı. Keskin'in itirazının ardından ilçe seçim kurulu, 41 oy almasına rağmen 4 oyun yazıldığı tespitini iletti. Bunun üzerine Keskin, oyunun 876 değil, aradaki 37 farkın eklenmesi ile 913 olduğunu açıkladı.
 
Keskin birinci sıradan PM'ye seçilen isim oldu. Ancak hatanın Keskin ile ilgili değil, tümsandık sonuçlarının bilgisayara hatalı aktarımından kaynaklandığının ortaya çıkmasının ardından oy sonuçları ve sıralama tümden değişti.
 
Keskin'in oyu bu kez 826'ya düştü. Oyu düşmesine rağmen Keskin, yinede PM'ye birinci sıradan giren isim oldu. BYKP kontenjanından PM'ye giren 8 isimle ilgili sıkıntı yaşanmadı. Bu sonuçların ardından en ilginç gelişme, parti kasasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile ilgili yaşandı.
 
İlk listede 45. sırada yer alan Toprak'ın, gençlik ve kadın kotası nedeniyle PM dışında kaldığı iddiası ortaya atıldı. Ancak son sayımın ardından, Toprak, 37. sıraya yükseldi. Son listeye göre, 15'i 52 kişi arasından 4'ü BYKP platformundan olmak üzere 19 kadın listeye girdi. Bu sayının 20'ye tamamlanması gerekiyor.
 
20'nin tamamlanması için PM'ye seçilen bir isim düşecek. Bu isimler arasında Çetin Soysal, Aytun Çıray ve Tekin Bingöl sıralanıyor. Soysal ve Bingöl, Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen PM'ye listeyi delerek girmişti.
 
SEÇiMLER HAKiM GÖZETiMiNDE
 
Siyasi parti kongreleri, il ve ilçe seçim kurullarının ‘hakim’ gözetim ve denetiminde gerçekleştiriliyor. Seçimler sırasında ya da seçim sonuçlarına itirazlar da tutanakların düzenlenmesinin ardından 48 saat içinde yetkili ve görevli ilçe seçim kurulunda gerçekleştiriliyor.
 
LiSTEYi DELDiLER
 
Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen listeyi delen diğer isimlerin durumunda değişiklik olmadı. Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Ergenekon yargılamalarında adı geçen Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Susurluk yapılanmasının deşifre sürecinin önemli isimlerinden eski bakan Fikri Sağlar ve eski bakan Ercan Karakaş PM'deki yerini korudu. Özbolat, Cihaner ve Karakaş, Sav'ın listesinden PM'ye girdi.
 
HALUK KOÇ iNDi KESKiN YÜKSELDi
 
Düzeltilmiş tutanaklarda Haluk Koç 1. sıradan 2. sıraya indi, Umut Oran 4. sıradan 3. sıraya çıkarken, Şafak Pavey 2. sıradan 4. sıraya indi. Son tutanaklara göre, PM'ye seçilen ilk 52 ismin oyları ve sıralama şöyle: Adnan Keskin (826), Haluk Koç (807), Umut Oran (786), Şafak Pavey (762), Murat Karayalçın (738), Faik Öztrak (700), Gülsün Bilgehan (686), Veli Ağbaba (686), Levent Gök (682), Engin Altay (663), Gökhan Günaydın (663), Bihlun Tamaylıgil (654), İhsan Özkes (637), Volkan Canalioğlu (623), Perihan Sarı (616), Faruk Loğoğlu (608), Candan Yüceer (591), Fikri Sağlar (572), Durdu Özbolat (562), Hurşit Güneş (561), İlhan Cihaner (535), Alaattin Yüksel (533), Sena Kaleli (528), Zuhal Samlı (528), Nihat Matkap (524), Faruk Demir (522), Bülent Tezcan (503), Sezgin Tanrıkulu (488), Gürsel Tekin (472), Emrehan Halıcı (462), Saniye Nazik Işık (461), Bülent Kuşoğlu (459), Ercan Karakaş (459), Hüseyin Yaşar (452), Halit Toraman (444), Gülseren Onanç (439), Erdoğan Toprak (428), Ekrem Kerem Oktay (427), Onursal Adıgüzel (427), Ayşe İnci Beşpınar (426), Meryem Gül Çiftçi (425), Yakup Akkaya (420), Tekin Bingöl (403), Aytun Çıray (401), Berrin Gürçay Dilekçi (398), Gökçe Pişkin (397), Emel Yıldırım (390), Hüseyin Saygılı (389), İbrahim Yener (381), Seynur Yıldırım (380), Çetin Soysal (376), Dursun Bulut (350)
 
bugün


Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs