En Sıcak Konular

Çelik AK Parti'nin oyunu açıkladı

20 Temmuz 2012 08:23 tsi
Çelik AK Parti'nin oyunu açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, temmuz ayı seçim anketinin sonuçlarını değerlendirdi ve ilaveten 3 dönem kuralı ile ilgili açıklama yaptı.

3 dönem kuralının kaldırılmadığını esnetildiğini dile getiren Çelik, söz konusu düzenleme değiştirildiğinde bakanlar ya da milletvekillerinin belediye başkanlığına, belediye başkanlarının da milletvekilliğine aday olabileceğini söyledi.
 
3 DÖNEM DEĞİŞMİYOR
 
Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup soruları cevapladı. Çelik, ''30 Eylül'de yapılacak AK Parti kongresinde 3 dönem kuralının yumuşatılacağı konuşuluyor. Bakanların da büyükşehir belediyelerine aday yapılacağı konuşuluyor.
 
Bu konu MYK'da görüşüldü mü sorusuna şu yanıtı verdi: ''Tüzükte bir değişiklik yapılacağı doğrudur. Bizim tüzüğümüzde milletvekili ve belediye başkanlarının üst üste ancak 3 dönem bu işi yapabileceği yazılıdır. Fakat bir dönem bekledikten sonra tekrar aday olabilir şeklinde bir hüküm olmadığı için bu kafa karışıklığına yol açıyor.
 
Burada olmayan netliği sağlayacak bir değişiklik yapılacak. Bir tüzük komisyonu oluşturulacak. O komisyon bu konuda gerekli gördüğü değişiklikleri yapacak. 3 dönem kuralı ortadan kaldırılmıyor.
 
Bakanların belediye başkanı olmasına fırsat verilmesi meselesine gelince, bakanlarla ilgili bir değişiklik yapılmıyor. Bu kural değiştirildiği zaman bakanlar da, diğer milletvekilleri de tekrar belediye başkanlığına aday olabilir ama olacak anlamına gelmiyor.''
 
CHP'deki kurultaya da değinen Çelik, bazı şahsiyetlerin değişmesiyle partide değişimin sağlanamayacağını dile getirerek, "CHP'nin eski bütün mirasına sahip çıkarak değişemezsiniz. Gerçekten değişmek istiyorsanız geçmişinizle hesaplaşmanız gerekiyor. Uzun günlerde 2 kısa günlerde 1 kurultay yapıyor. CHP için, demokratik hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
REKABET ESASTIR

Çelik, gazetecilerin "İçişleri Bakanı Şahin, Uludere kurbanları için 'figüran' demiş ve siz tepki göstermiştiniz. BDP'li vekiller için de bu kez '18 tane zavallı milletvekili' yorumunda bulundu. Siz bu yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna daha önceki açıklamalarını hatırlatarak yanıt verdi. Siyasette rekabetin esas olduğunu vurgulayan Çelik, mücadelenin husumete dönüşmemesi uyarısını tekrarladı ve şunları söyledi: "Tüm açıklamalarda kim olursa olsun siyasetin rekabetle yapıldığını ve siyasetin hiçbir zaman husumete dönüştürülmemesi gerektiğini söyledim. Ve bu rekabet asla nezaketi öteleyen bir uslüba dönüşmemeli. Rekabet nezaketten uzak olursa yola devam edemezsiniz. İster iktidar, ister muhalefet, ister bakan, ister milletvekili; hepimizin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor."
 
AK PARTi: YÜZDE 51,5 CHP: YÜZDE 24,8
 
AK Parti’nin POLMAR şirketine yaptırdığı temmuz ayı anketinin sonuçlarını açıklayan Çelik, AK Parti'nin oyunun yüzde 51,5, CHP’nin yüzde 24,8, MHP’nin yüzde 12,7, BDP'nin ise yüzde 6.8'lerde seyrettiğini aktardı.
 
En beğenilen siyasetçi sorusuna da vatandaşların Başbakan Erdoğan cevabı verdiğini hatırlatan Çelik, Türkiye'nin en önemlimeselesi olarak işsizlik ve terörün görüldüğünün altını çizdi. Suriye yönetiminin meşru olup olmadığı sorusuna, yüzde 64,3'ü bulmuyoruz cevabı verdiğine dikkat çeken Çelik, "Yüzde 10,2 meşru buluyor.
 
Yüzde 25,6'lık bölümü 'Fikrim yok' diyor. Suriye'de olup bitenler bizi üzmeye, Suriye halkını harap etmeye devam ediyor. 18 bine yakın öldürülen insandan bahsediliyor. Suriye halkının isteği, arzusu yerine gelir" diye konuştu.
 
bugün


Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs