En Sıcak Konular

Afyon'da eylem gerginliği: 8 yaralı

19 Temmuz 2012 17:48 tsi
Afyon'da yapılacak taş ocağını protesto eden gruba polis müdahale edince gerginlik çıktı, 2 asker ve 6 polis yaralandı

Afyonkarahisar'da, beldelerinin yakınında kurulması planlanan taş ocakları için yapılan yol çalışmasını protesto eden gruba, güvenlik güçleri müdahale etti. Olayda, 2 asker ve 6 polis yaralandı, 30 gösterici gözaltına alındı.

Merkeze bağlı Beyyazı ve Susuz beldelerinden bir grup vatandaş, beldenin yakınında taş ocakları kurulması planlanan araziye gitti.

Taş ocağı kurulmasının, bölgedeki tarım arazilerine zarar vereceğini öne süren ve çalışmaların durdurulmasını isteyen grup, jandarma ve polis ekiplerince yol yapımı için yürütülen çalışmaların bulunduğu alana yaklaştırılmayınca oturma eylemi başlattı.

Grup adına burada açıklama yapan Enes Çiğiltepe, yolun inşasına karşı olmadıklarını, ancak yolun, taş ocağını işletecek özel şirketlere hizmet için açıldığını ileri sürdü.

Bölgede 3 taş ocağının çalışma ruhsatı aldığını ve 3-4 taş ocağının daha açılacağını iddia eden Çiğiltepe, şöyle konuştu:

''Daha önce belde içinden geçen taş ocaklarının araçları, binalarımıza, yapılan patlatmalar da su kuyularımıza zarar verdi. Taş ocakları, geçimimizi sağladığımız ekinlerimiz ve hayvancılığımıza zarar veriyor. Eskiden bölgemizden salatalık ve lahana ihraç ederken, taş ocakları mahsulümüzü kullanılamaz hale getirdi. Taş ocaklarının çalışması, ovanın çöl olması ve bu insanların aç kalması anlamına geliyor.''

Açıklamanın ardından, oluşturulmak istenen güvenlik şeridi önünde oturma eylemine devam eden ve şeridi kaldırmaya çalışan gruba güvenlik güçleri tarafından biber gazıyla müdahale edildi. Grubun taş atarak karşılık vermesi üzerine, jandarma ve polis ekipleri müdahalede bulundu.

Taşların vücutlarına isabet etmesi nedeniyle yaralanan 2 asker ve 6 polis memuru, 112 Acil Servis ekiplerince Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Olaya karıştığı iddiasıyla eylem yapan gruptan, Beyyazı Belde Belediye Başkanı Hasan Kocatepe'nin de aralarında bulunduğu 30 kişi de gözaltına alındı.

Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,479 µs